Diyanete 5 bin sözleşmeli alımı

Diyanet İşleri Başkanlığı, 5 bin sözleşmeli personel alacak

Haberler 26.09.2020 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl (DB), Kuran Kursu öreticisi, imam hatip ve müezzin-kayym olmak üzere toplam 5 bin sözlemeli personel alnacan duyurdu.

DBin internet sitesinde yaymlanan ilana göre; tara tekilatnda bo bulunan sözlemeli pozisyonlara, 2018 yl KPSS puan sras esas alnarak 4-B sözlemeli Kuran kursu öreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayym alnacak. Bu kapsamda 1400 Kuran Kursu öreticisi, 3 bin 500 imam hatip ve 100 müezzin kayymn alnaca belirtilirken, sözlü snava her grup için belirlenen bo pozisyon saysnn 3 kat adayn çarlaca da ifade edildi.

KURAN KURSU ÖRETCS

Kuran Kursu öreticilerinin 1300ü, imam hatiplerin ise 1500ü lahiyat Fakültesi mezunlar arasndan seçilecek. Müracaatlar 6 Ekim-20 Ekim tarihleri arasnda, bavuru artlarn tayan adaylarn bizzat kendileri tarafndan sinav.diyanet.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekletirilecek. Sözlü snav, Ankara, Antalya, Bursa, Bolu, Denizli, Diyarbakr, Erzurum, Elaz, zmir, Kayseri, Konya, Kastamonu, Manisa, Tekirda, stanbul (Avrupa), stanbul (Anadolu), Trabzon, Samsun, anlurfa, Rize ve Van illerindeki snav merkezlerinde yaplacak. Snav tarihi, bavurularn alnmas ve snav için gerekli hazrlklarn tamamlanmasndan sonra bakanln internet sitesinde ilan edilecek.

Ana Sayfaya Git