Diyanette atamalar!

Diyanet İşleri Başkanlığınca 3 ilin müftüsü görevden alındı, 6 İl Müftülüğüne atama yapıldı.

Haberler 25.04.2020 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl, Adalet Bakanl, Gençlik ve Spor Bakanl, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Bakanl, Türk Tarih Kurumu Bakanl, Vakflar Genel Müdürlüü, Milli Eitim Bakanl, Tarm ve Orman Bakanl ile baz kurumlara ilikin atama kararlar, Resmi Gazetede yaymland.

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan imzasyla yaymlanan atama kararlarna göre, Diyanet leri Bakanlnca, 3 ilin müftüsü görevden alnd, 6 l Müftülüüne atama yapld.

Amasya l Müftüsü Abdulkadir Keveliolu, Hatay l Müftüsü Hamdi Kavilliolu ve Nevehir l Müftüsü Yakup Öztürk görevden alnrken, Amasya l Müftülüüne Durmu Ayvaz, çanakkale l Müftülüüne Afyonkarahisar l Müftüsü ükrü Kabukçu, Afyonkarahisar l Müftülüüne Sinan Kazanc, Manisa l Müftülüüne Mustafa Soykök, Sakarya l Müftülüüne Hasan Bai ve Siirt l Müftülüüne Vehap Kapcolu getirildi.

- Türk Tarih Kurumu Bakanlna atama yapld

Adalet ile Gençlik ve Spor Bakanlklarnda açkta bulunan bamüfettiliklere de atama yapld.

Bu kapsamda, Adalet bamüfettiliklerine Muhammet Murat Ülkü ile Adalet Müfettii Faruk çelik, Gençlik ve Spor Bakanl bamüfettiliklerine de müfettiler Abdullah Erdoan, Elif eyda Ergen, Eren Sümengen, Murat Özdoan ve Turul Kolat getirildi.

Türk Tarih Kurumu Bakanlna Prof. Dr. Ahmet Yaram atanrken, Milli Eitim Bakanl Artvin l Müdürlüüne Fahri Acar, Tarm ve Orman Bakanl zmir l Müdürlüüne ise Mustafa Özen atand.

- Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Bakanlna atama yapld

Öte yandan Türkiye Kömür letmeleri Kurumu Genel Müdürlüü 1. Hukuk Müaviri Tülay Arslann yerine Alper Baran, Elektrik Üretim A Genel Müdürlüünde açkta bulunan yönetim kurulu üyeliine de Etem çeker getirildi.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Bakanlna Prof. Dr. Muhammet Hekimolu, Vakflar Genel Müdürlüünce de Samsun Vakflar Bölge Müdürlüüne Ali Erkan Öztürk atand.

Ayrca Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet lker Haktankaçmaz görevden alnarak, yerine Yunus Sezerin atamas yapld.

Ana Sayfaya Git