Diyanet'ten "deprem hutbesi" açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkan Ali Erbaş'ın Elazığ depremi sonrası verdiği hutbedeki bazı ifadeleri bağlamından kopararak İzmir depremi sonrasında yapılmış bir açıklama gibi sosyal medya hesaplarından paylaşan ve hakaret eden Celal Çelik hakkında suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi.

Haberler 03.11.2020 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan açklamada, Erban 10 ay önce Elazda yaanan deprem sonras 31 Ocak 2020 Cuma günü Bursa Ulucamideki hutbede depremle ilgili kulland ifadelerin balamndan koparlarak yeniden gündeme getirildii belirtildi.

DEPREM HUTBES

Ali Erban, Elaz depremi sonrasnda Afetlere Kar Bilinçli Olalm balkl hutbesinde, nsanolunun depremi engelleyemeyeceini, depremin zaman ve iddetine müdahale edemeyeceini hatrlatarak, gerekli tedbirlerin alnarak ardndan da Allaha tevekkül etmek gerektiine ve afetlere kar sorumluluunun bilincinde olmann mümince bir duruun gerei olduuna dikkat çektii aktarlan açklamada, unlar kaydedildi:

Tüm bu mesajlara ramen söz konusu hutbeden bir cümle öne çkartlarak, zmirde meydana gelen ve aziz milletimizi derinden üzen deprem sonrasnda yaplm bir açklama gibi paylalmtr. Bu paylam üzerinden sosyal medyada gerek Diyanet leri Bakanlmza gerekse Bakanmza yönelik hakaret dolu paylamlar yapldn üzülerek müahede etmekteyiz. Söz konusu içerii alntlayarak sosyal medya hesab üzerinden Sayn Erbaa hakaret eden Celal çelik isimli ahs hakknda suç duyurusunda bulunulacaktr.

Ana Sayfaya Git