Diyanetten Doğu ve Güneydoğulu gençlere "yaz" kampı

Diyanet İşleri Başkanlığının "Yazımda Kardeşlik Var" projesi kapsamında, Doğu ve Güneydoğulu öğrencilere yaz kampında değerler eğitimi verilecek.

Haberler 30.06.2018 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl ve Türkiye Diyanet Vakfnca bu yl üçüncü kez ve 1-30 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan Yazmda Kardelik Var projesi kapsamnda, 815 örenci stanbul ve Ankarada arlanacak.

Diyanet leri Bakanl Aile ve Dini Rehberlik Daire Bakan Sedide Akbulut, söz konusu proje hakknda bilgi verdi.

Dou ve Güneydou Anadolu Bölgelerine yönelik faaliyetlerin ciddi karlk bulduunu belirten Akbulut, projenin 2016 ylnda terör maduru çocuk ve gençlere manevi destek verme amacyla balatldn ifade etti.

Bu yl 377 kz ve 438 erkek örencinin stanbul ve Ankarada yaz kamplarna katlacan bildiren Akbulut, örencilerin dini bilgilerin verildii derslerin yan sra kültür sanat ve spor etkinliklerine de itirak etme frsat bulacan aktard.

Akbulut, Kuran- Kerim derslerinin yan sra bölge daha çok afii kaynakl olduu için kendi mezheplerine uygun ilmihal dersleri de ilenecek. Yine stanbul kültürel corafyas gerei tanmay arzuladklar büyük ahsiyetlerle, özellikle de ilim, edebiyat, sanat, spor dünyasndaki ahsiyetlerle de onlar buluturmay hedefliyoruz. ifadelerini kulland.

- Aileler projenin devam etmesini istiyor

Eitimcilerin geçen yl kamplara katlan örencileri Nisan aynda Hakkari, rnak, Diyarbakr ve Mardinde ziyaret ettiini vurgulayan Akbulut, Eitim gerçekten meyvesini verdi. çocuklarn topluma kazandrlmasnda, devletinin geleceine dair hayallerinde millet olmann bilinciyle bütünletiklerini ve bu kamplarn devam etmesi noktasnda ailelerin de özel taleplerinin olduunu müahede ettik. Bu sene geçen yllara nazaran örenci saymz artrdk. Daha önceki yl 450 örencimiz vard. Bu yl Ankaray da dahil edince 815 örenciye ulatk. diye konutu.

Akbulut, bu gençlerin terör ve istismar gibi kavramlardan ve bu anlaylardan uzaklatrlmas gerektiine iaret ederek, stanbul ve Ankarada üniversite okuma hayali kurduklarn aktard.

Gençlerin birlik ve beraberlii bozan hareketlerden uzak tutulmas için çaba gösterdiklerine deinen Akbulut, Ülkenin, devletin gelecei noktasnda Diyarbakrl Salihann etkin bir ekilde devlet kademesinde yer almasn, ayn ekilde Burdurlu Ahmetin bu milletin hizmetinde yer almasnn ne kadar önemli olduunu biliyoruz. Her eyden de öte milletin bir bütünlük ifade edeceini, bir bütün olmas gerektiini biliyoruz. Derdimiz kardelik vurgusunu yapabilmek. deerlendirmesini yapt.

Ana Sayfaya Git