Diyarbakır Belediye Başkanı hakkında 121 yıl istemden sonra serbest kalmıştı! Son dakika yakalama kararı

Diyarbakır'da 4 gün önceye kadar 121 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Dİyarbakır eski Belediye Başkanı Fırat Anlı hakkında son dakika yakalama kararı çıkartıldı. Eski Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ile brlikte Abdullah Bal'ın da yakalanması olduğu belirtildi.

Haberler 19.07.2017 - 02:04 Son Güncelleme : 19.07.2017 - 02:25

Diyarbakrda 4 gün önceye kadar 121 yl hapis cezas istemiyle yarglanan Dyarbakr eski Belediye Bakan Frat Anl hakknda son dakika yakalama karar çkartld. Eski Büyükehir Belediyesi E Bakan Frat Anl ile brlikte Abdullah Baln da yakalanmas olduu belirtildi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca 30 Ekim 2016da tutuklanan Anl hakknda hazrlanan iddianamede, Devletin birliini ve ülke bütünlüü bozma, Kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle öldürme, Kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle öldürmeye teebbüs, Say ve nitelik bakmndan vahim olan silah veya mermilerin satn alnmas, tanmas, bulundurulmas, Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el deitirme suçlarna yardm etme, Örgüt üyesi olmak ve 9 kez Örgüt propagandas yapmak suçlamalaryla 2 kez arlatrlm ömür boyu ve 121 yla kadar hapis cezas isteniyordu. Dosyada Anl ile birlikte yarglanan 50 kii hakknda da 5 yldan arlatrlm ömür boyuna kadar deiik oranlarda hapis cezalar talep ediliyordu.

Ana Sayfaya Git