Diyarbakır yanıyor!

Hava sıcaklıklarının son günlerde arttığı Diyarbakır’da termometreler 51 dereceyi gösterdi.

Haberler 01.07.2018 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hava scaklklarnn mevsim normallerinin üzerinde seyrettii Diyarbakr bugün adeta kavruldu. Sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren scak hava, öle saatlerinde dorua ulat. Termometrelerin 51 dereceyi gösterdii Diyarbakrda sokaa çkan baz vatandalar, scan etkisinden kurtulmak için karton kutular kendilerine siper etti.

Ar scaklar nedeniyle uyarda bulunan uzmanlar, vatandalarn özellikle günein etkili olduu saat 11.00 ila 16.00 arasnda çok fazla darda bulunmamalarn söyledi. Scak havalarda sv tüketiminin önemine deinen uzmanlar, gün içerisindeki ilerin öleden önce yaplmas uyarsnda bulundu.

DIARIYA çIKMAYIN

Özellikle yal ve hastalarn belirli saatlerde dar çkmas gerektiini belirten vatandalardan Orhan Bozukluhan, Havalar çok scak, dayanlacak gibi deil. Mevsim deiiklii nedeniyle insanlar bunalma girdi. Kmz kurak geçtii gibi. Yaz aylarmz da bu ekilde giderse kurak geçecek. Bunaltc bir hava var ve vatanda serin mekanlar tercih ediyor. Ama bu günleri de atlatrz. Kentteki scaklk 50 dereceye kadar ulat, daha bu scakln artacan biliyoruz. Özellikle yallarmz, hastalarmz, gerekmedikçe sokaa çkmasnlar. Evlerinde ve belirli saatlerde dar çksnlar dedi.

Ramazan aynn serin ve yal geçtiini aktaran Yusuf Özden ise, Ama Ramazan biter bitmez scak havalar etkisini göstermeye balad. Bunaltc bir hava hakim eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git