Diyarbakır'da ölü bulunan çocuğun babası faillerin bulunmasını istiyor

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Başalan (Sergelya) Mahallesi'nde metruk bir evde yüzü parçalanmış halde bulunan çocuğun babası suçluların bir an önce yakalamasını istedi.

Haberler 04.02.2020 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Baalan (Sergelya) Mahallesinde 21 Ocakta terk edilmi harabe bir evde ölü bulunan 8 yandaki Veli Dümezin cinayetiyle ilgili LKHA mikrofonlarna konuan baba Mehmet Dümez, olayn okunu üzerinden atlatamyor.

Acl baba Dümez, olay gününü öyle anlatt:

21 Ocak akam dükknmdaydm. Bizim misafirlerimiz vard. Kz kardelerim, ablalarm daylarmn kzlar bizim eve gelmiti. Ben de 22.25 gibi dükkn kapattm. Eve gittiimde ev kalabalkt. çocuklar darda birbirileriyle oynuyorlard. Daha sonra misafirlerin çocuklar gitti. Biz sohbet ediyorduk, herkes daldktan sonra annem, Muhammed Veli nerede? diye sordu. Fark ettikten sonra ablam, kz kardeimi, daylarm ve abilerimi aradm. yok dediler. Sonra arabay çkardm aaya kadar gittim, geldim bulamadm. Daha sonra komum Erhan camide anons yapt. Bütün köylü onu aramaya balad. Days onu buldu. Olumu o halde görür görmez, zaten hepimiz öldük.

Dümez, Devlet aryor, aratryor ben artk dayanamyorum. Her kimse çksn, yeter artk. diyerek faillerin yakalanmasn istedi.

Yaanan elim olay nedeniyle köy halknn da huzursuz olduunu belirten acl baba, Zaten bütün köy huzursuzdur, bütün köy telaldr. Bu olay her kim yapmsa ortaya çksn. çocuklarmz okula göndermiyoruz. çocuklar korkuyor, ayr odalarda yatmyorlar. çocuklar evden darya bile çkmyor. ifadelerini kulland.

Baz aileler çocuklarn okula göndermedi

Baalan Mahallesindeki baz veliler, yaanan cinayet nedeniyle çocuklarn okulla göndermeyerek protesto ettiler.

Hatrlanaca üzere, 21 Ocak akam saat 22.00 sralarnda bakkal ileten babas Mehmet Dümezin yanndan eve gitmek için ayrlan 8 yandaki Veli Dümez, metruk bir evde yüzü parçalanm ekilde ölü bulunmutu.

Ana Sayfaya Git