Diyarbakır'daki işveren örgütlerinden ‘düğünler yapılmasın' uyarısı

Koronavirüse karşı taziye evlerinin kapatıldığını belirten Diyarbakır'daki işveren örgütleri, düğünlerin yapılmaması, yaşlıların ve çocukların dışarı çıkmaması için uyarılarda bulundu.

Haberler 18.03.2020 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri dorultusunda Diyarbakr Ticaret Borsas (DTB), Diyarbakr Esnaf ve Sanatkrlar Odalar Birlii (DESOB), Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO), Diyarbakr Organize Sanayi Bölgesi (OSB) temsilcileri, alnacak tedbirlere ilikin yazl açklama yapt. veren örgütleri, salgn tehdidini en az zararla atlatma ve ölümlü vakalarnn yaanmamas için u uyarlarda bulundu:

* Halka açk taziye evleri 17 Mart itibariyle ikinci bir emre kadar kapatlmtr. Bu tedbire ek olarak evlerde de taziye ziyaretlerinin yaplmamasn, vatandalarmzn evlerdeki taziyelere gitmeyerek telefon ile taziye mesajlarn iletmeleri,

* Düün ve benzeri toplumsal dayanmayla yaplan etkinliklerin evlerde ve açk alanlarda bile olsa yaplmamas,

* Risk grubu olarak kabul edilen 65 ya ve üzeri vatandalarmzn acil durumlar dnda evlerinden çkmamalar,

* Okullarn tatil edilmi olmas münasebetiyle zorunlu haller dnda çocuklarn evde kalarak dinlenmeleri,

* Virüsün hava ve temas yoluyla bulamas mümkün olduundan yakn temaslardan kaçnmalar,

* Ev ve iyerlerinin maximum düzeyde hijyenik ortamlar oluturmalar, ellerini skça ykamalar,

* Diyarbakr esnafmzn kendi çalanlar ve i yerlerinin hijyenine özel bir hassasiyet göstermeleri hususlarnda tüm vatandalarmz gerekli hassasiyetleri göstermeye, yaplan uyarlara titizlikle uymaya davet ediyoruz.

Ana Sayfaya Git