Diyarbakır da ahlat otağında

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Türklerin Anadolu'ya giriş kapısı ve "Anadolu'nun tapusu" olarak nitelendirilen Ahlat'ta "1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı"nın kurulduğu alanda Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen kutlamalarda stant açarak Diyarbakır’ın tarihini ve kültürünü tanıtıyor.

Haberler 24.08.2020 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Türklerin Anadoluya giri kaps ve Anadolunun tapusu olarak nitelendirilen Ahlatta 1071 Sultan Alparslan Ahlat Otann kurulduu alanda Cumhurbakanl himayesinde gerçekletirilen kutlamalarda stant açarak Diyarbakrn tarihini ve kültürünü tantyor. lçenin çarho mevkiindeki 450 bin metrekare alan üzerinde kurulan 1071 Sultan Alparslan Ahlat Ota, 23-26 Austos tarihleri arasnda okçuluk, atl okçuluk, kökbörü gibi birçok etkinlie ev sahiplii yapacak. Yaklak 40 çadrn ve bir han çadrnn bulunduu etkinlik alannda bu yl koronavirüs salgnndan dolay tedbirler uygulanacak. Alanda güre müsabakalar iptal edilirken salgna kar en az riskli spor etkinlikleri ve kültürel etkinlikler olacak. Bu yl pandemi dolaysyla sosyal mesafe, temizlik, maske kullanm kurallarna uyularak etkinliklerin geçen yllara oranla az sayda katlmla yaplacak.

12 BN YILLIK TARH TANITILIYOR

Büyükehir Belediyesi, Kültürel kimliiyle; yalnz Türkiyenin deil, tüm dünyann da en önemli kentlerinden biri saylan, 12 bin ylla akn kesintisiz kent yaam ile 33 medeniyete ev sahipsizlii yapan Diyarbakr tarihini Ahlat Otanda açt stantla tantyor. Kentin saysz eserlerinin banda gelen ve UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan Diyarbakr Surlarnn tarih içindeki yaanmlklar fotoraflar ve belgelerle ziyaretçilere sunan Büyükehir Belediyesi, irilikleriyle dünyaca mehur ve Türk Patent Kurumu tarafndan Diyarbakrda tescillenen 8 üründen biri olan Diyarbakr Karpuzlarn da ziyaretçilerle buluturuyor. Ziyaretçilerin youn ilgi gösterdii stantta Büyükehir Belediyesi, içinde Diyarbakr tantm fotoraflar albümü, turizm rehberi kitab, apka, anahtarlk ve broür bulunan çantay ziyaretçilerine hediye ediyor.

Ana Sayfaya Git