Diyarbakır Kızılay, kurban sevincini ihtiyaç sahibi ailelerle paylaştı

Diyarbakır’da Kızılay tarafından Kurban Bayramı’nda toplanan bağışların “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” sloganıyla ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımına başlandı.

Haberler 04.08.2020 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurban Bereketi Yl Boyu Sürsün sloganyla kurban eti datm çalmas balatan Kzlay Diyarbakr ubesi, merkez Sur, Balar, Yeniehir ve Kayapnar ilçelerinde 200 aileye et ulatracak.

Kurban Eti datmna ilikin açklamalarda bulunan Kzlay Diyarbakr ube Bakan Mesut Ik, 2020 yl kurban faaliyetleri kapsamnda Genel merkezimizden gelen kurban ekibimizle birlikte vekaletini aldmz kurbanlardan 600 büyük ba hayvann kesimini, Et Süt Kurumu- Et Kombine Bölge Müdürlüünde noter ve veteriner kontrolünde imam gözetiminde slami usullere göre bayram boyu gerçekletireceiz. dedi.

Datlacak kurban eti miktarlarna da deinen Ik, Kesilen kurbanlardan Diyarbakrda 200 ihtiyaç sahibi ailemize 5er kilogramlk kutularda olmak üzere toplam bir ton et datacaz. Bu datma bu sabah Sur ilçemizden baladk. Balar, Yeniehir ve Kayapnar ilçelerimizdeki muhtaç ailelerimize datarak tamamlayacaz. ifadelerini kulland.

KURBAN BEREKETNN YIL BOYUNCA DEVAM ETMESN STYORUZ

Ik, Geri kalan etler dier illerdeki ihtiyaç sahiplerine gönderilecek. Bizler Diyarbakrda 126 hisse kurban topladk. Dier hisseler Ülkemizin farkl illerinde topland. Vekaletle alnan kurban hisselerinin 600ü Diyarbakr Et Kombine Bölge Müdürlüünde Kzlay Genel merkezden gelen ekibinin kontrolünde kesildi. Allah kurbanlarn balayan vekalet sahiplerinin kurbann kabul etsin; hayatlarna hayr ve bereket katsn. eklinde konutu.

Kurban eti datm konusuna da deinen Ik son olarak unlar söyledi:

ubelerimiz araclyla belirledikleri yoksul ailelere tek tek datm yapacaktr. Kzlay olarak kurban bereketin yl boyunca devam etmesini istiyoruz. Kzlay olarak ihtiyaç sahiplerine yardmlar sürecek. Diyarbakrda desteklerini ve balarn Kzlaydan esirgemeyen bütün baçlarmza teekkür ediyorum. Balarnn emin ellerde olduunu ve yerine ulatn bilmelerini ve Kzlaymza desteklerinin devamn diliyorum. Kurban vekaletini Türk Kzlayna balayan tüm vatandalarmzdan Allah raz olsun. Rabbim balarn kabul eylesin.

Ana Sayfaya Git