Diyarbakır'a 400 milyon liralık yatırım müjdesi verildi

Diyarbakır merkez ve ilçelerinde içme suyu şeekesi dahil son dakika olarak 400 milyon liraık yatırım ihalesinin başlayacağı ekonomi gündemine oturdu.

Haberler 03.07.2017 - 03:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkez ve ilçelerinde içme suyu eekesi dahil son dakika olarak 400 milyon lirak yatrm ihalesinin balayaca ekonomi gündemine oturdu.

Diyarbakr merkez ve ilçelerinde içme suyu isale hatt, artma tesisi ve temiz su deposundan oluan 400 milyon lira tutarnda bir yatrm hamlesi balatld. DSK öncülüünde balatlan yatrma çevre ehircilik Bakanl da destek verecek. DSK Genel Müdürü Ahmet Karada, Halkn yllardr bekledii hizmetleri sunmak için var gücümüzle çalacaz dedi. Belediyeye kayyum olarak atanan Etimesgut Kaymakam Cumali Atilla, kurduu güçlü kadroyla kentte hizmet ata balatt. Terörün ve HDPli belediyelerin gölgesinde kalan ilçelerde de yatrma arlk veren DSKi, ylsonuna kadar önemli hizmetlere imza atacak. Genel Müdür Karada, 17 ilçede ve köy statüsünden çkarlan krsal mahallerde altyap ihtiyacn belirleyip rapor hazrladk. Bu program, ikinci içme suyu isale hattnn yapmn, mevcut pompa istasyonunun yenilenmesini, ikinci bir içme suyu artma tesisinin kente kazandrlmasn ve büyük su depolarnn yaplmasn kapsyor. Sorumluluk alanmza giren ilçelerdeki altyap yatrmlarnn yenilenmesine önem veriyoruz. çnar, çermik, çüngü ve Erganide önemli yatrmlar gerçekletireceiz. Lice, Hani, Kulp, Silvan, Kocaköy, Bismil ve Hazroda da özellikle içme suyu yatrmlarna arlk vereceiz diye konutu. (sabah)

Ana Sayfaya Git