Diyarbakır'da feto operasyonlarında neticeye ulaşılıyor

Diyarbakır'da devam eden FETO operasyonlarında davalar neticelenmeye başladı. erör örgütü FETÖ'nün Diyarbakır'daki "mütevelli heyeti ve esnaf sorumlusu" olduğu iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Türk, 7,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 06.07.2017 - 21:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda devam eden FETO operasyonlarnda davalar neticelenmeye balad. erör örgütü FETÖnün Diyarbakrdaki mütevelli heyeti ve esnaf sorumlusu olduu iddiasyla yarglanan tutuklu sank Türk, 7,5 yl hapis cezasna çarptrld.

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) Diyarbakrdaki mütevelli heyeti ve esnaf sorumlusu olduu iddiasyla yarglanan tutuklu sank Süleyman Türk, 7,5 yl hapis cezasna çarptrld.Kentteki FETÖ davalarnda ilk karar, mütevelli heyeti ve esnaf sorumlusu olduu iddiasyla sank Türkün yargland davada verildi.Diyarbakr 5. Ar Ceza Mahkemesinde görülen karar durumasnda tutuklu sank Türk ile avukat hazr bulundu.Cumhuriyet savcs, esas hakkndaki mütalaasnda sann örgüt içinde faaliyet göstermek suretiyle üzerine atl silahl terör örgütü üyesi olmak suçunu ilediine dair kuvvetli suç üphesinin bulunduunu gerekçe göstererek, cezalandrlmas yönünde görü bildirdi.Sank Türk, üzerine isnat edilen suçlamalar reddetti.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda kapatlan Diyarbakr Giriimci Adamlar Derneine Avrupaya gezi yaplaca için müracaat ettiini ve para yatrdn ileri süren Süleyman Türk, söz konusu geziye vali yardmclar ve il müftüsünün de katldn iddia etti.Sank Türk, bu dernein hiçbir toplantsna katlmad için üyeliinin iptal edildiini ve 17-25 Aralk sürecinden sonra hiçbir dernee üye olmadn öne sürerek tahliye talebinde bulundu.Savunmann ardndan kararn açklayan mahkeme, sank Türkün silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yl hapis cezasna çarptrlmasna karar verdi.

Ana Sayfaya Git