Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı son buldu

Diyarbakır'da o mahallelerde sokağa çıkma yasağı son buldu

Haberler 14.11.2016 - 14:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerine bal 8 krsal mahalledeki sokaa çkma yasa son buldu.

Valilikten yaplan açklamaya göre, dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen teröristler ve i birlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, snak, barnak, depo alanlar ve uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi ve malzemelerin ele geçirilmesi amacyla operasyon gerçekletirildi.

Bu kapsamda, halkn can ve mal güvenliini salamak amacyla l daresi Kanununca sivillerin zarar görmemesi için Licenin Güçlü ve Gömeç, Hani ilçesinin Krm, Gökçe, Yavan ve Soylu ile Kocaköyün Yazköy ve aklat mahallelerinde 13 Kasm saat 05.00ten itibaren uygulanan sokaa çkma yasa, 14 Kasm 2016 günü saat 05.00ten itibaren kaldrld.

- 13 krsal mahallede sokaa çkma yasa

Öte yandan, terör örgütü PKKya yönelik gerçekletirilecek operasyon dolaysyla Licenin Birlik, enlik, Abal, Ergin, Tuzlaköy, çeper, Duru ve Daralan ile Hani ilçesine bal Topçular, Yukar Tural, Kalaba, Seren ve Uzunlar mahallelerinde 14 Kasm 2016 günü saat 05.00ten geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasa ilan edildi. Kaynak: AA

Ana Sayfaya Git