Diyarbakırkapı Otopark Projesi yükselmeye devam ediyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından, eski Mardin’de özellikle turizm sezonunda yaşanan trafik ve otopark sorununu ortadan kaldırmak için başlatılan Diyarbakırkapı Otopark Projesinde çalışmalar devam ediyor.

Haberler 16.09.2020 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mahmut Demirta, Genel Sekreter Murat Süzen, yetkili birim personelleri ile firma temsilcileri katlmlaryla, tarihi Mardinde inaat devam eden Diyarbakrkap Otopark Projesinde gelinen son aama hakknda toplant yapld. Geni konsepti olan projenin içerisinde, kapal otopark, ticari ofisler, MBB protokol binas, otel, spor merkezi, kre, SPA merkezi, çok amaçl salonlar, düün salonu ve daha nice iletme alanlar mevcut.

Mimarisi ile kadim ve tarihi kent Mardinin hemen giriinde yükselen proje, özel yaam seçenekleri, peyzaj alanlar gibi zengin sosyal imafnlaryla yeni kent meydan olacak. Yaam alanlar, kültür sanat alanlar, elence ve lezzet mekanlaryla da ehre yeni bir cazibe merkezi kazandrlacak. Proje, farkl büyüklüklerde, farkl tipte ve kiiye özel ticari ofisleri ile ehrin istihdamna da katk salayacak.

Trafik ve otopark sorununu büyük oranda çözecek proje sayesinde vatandalar, zamanlarnn büyük bir bölümünü ehri gezerek görme imkanna sahip olacak. ehirde gezme süresi uzadkça, ticari hayatn canlanmasna olanak salayacak.

Ana Sayfaya Git