Diyarbakırlı fırıncı her gün 120 aileye bedava ekmek veriyor

Diyarbakır'da hayırsever bir fırın işletmecisi, koronavirüse karşı dayanışma amacıyla 120 aileye günlük 1000 ekmeği ücretsiz veriyor.

Haberler 17.04.2020 - 23:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar ilçesinde frn ileten çetin Doru, koronavirüs ile mücadele kapsamnda ihtiyaç sahibi ailelere katk sunmak için çalanlarnn desteiyle 10 gün önce ücretsiz ekmek vermeye balad.

Doru, koronavirüsün Türkiyede de görülmesiyle tedbirler kapsamnda birçok i yerinin kapandn ve böylelikle ihtiyaç sahibi saysnda art yaandn söyledi.

Krize ramen isiz kalan 4 kiiyi daha istihdam ettiini belirten Doru, htiyaç sahibi ailelere de ücretsiz ekmek vermeye baladk. Böylelikle frndaki ekmek çkarma kapasitelerini artrdk. Günlük 1000 ekmek kapasitemizi 2 katna çkardk. Gece ve gündüz 2 vardiya eklinde 2000 ekmek çkaryoruz. Bu ekmeklerden yarsn muhtaç ailelere datyoruz. dedi.

Doru, Madur aileler fiiyle geldii zaman dier müteriler gibi ekmek parasn vermi gibi ekmeini alyor. Bu ekilde ihtiyaç sahibi ile dier müterilerimiz arasnda hiçbir fark yok. diye konutu.

Bu yardmlamay ramazan ay boyunca devam ettireceklerini, virüsün gidiatna göre de bayramdan sonra da ihtiyaç duyulmas durumunda sürdüreceini anlatan Doru, unlar kaydetti:

Aramzdaki madurlara, ihtiyaç sahiplerine sahip çkalm. Ekonomik gücü olanlar bu dayanmay bekliyoruz. Eer bu ekilde yaparsak hiçbir insan madur kalmayacaktr. Türkiyedeki varlkl insanlar olarak bir araya gelirsek, gücümüzü birletirirsek biz bize yeteriz. dedi.

HAYAT PAYLAINCA GÜZEL

Yaklak 35 yldr frnda çalan Mesut Ölgen ise iletme sahibinin ald karar memnuniyetle karladn, kendilerinin de 2 saat gönüllü mesai yaparak buna katk sunduklarn söyledi.

Hayat paylanca güzel, buna bizim de bir katkmz olsun istedik. diyen Ölgen, Katkda bulunduumuz için gayet mutluyuz. Bu dayanmada iki saat fazla çalmakla akam vicdanm rahat bir ekilde yatyorum. Gayet de mutluyum. ifadelerini kulland.

- ZENGNLERN YOKSUL ALELERE YARDIM YAPMALI

Peyas Mahallesi Muhtar Mehmet çoban ise frn sahibiyle aileleri tespit ettiklerini söyledi.

Ev ev dolaarak aileler frndan ücretsiz ekmek alabilmelerini salayacak fi dattklarn belirten çoban, kendisinin de bu ekilde katk sunduunu anlatt.

Yardmlamann önemine iaret eden çoban, Bu yardmlama frsatyla cennet insanlarn kapsna gelmi. Sadece burada deil, Türkiyenin her yerinde fakir insanlar var. Devlet herkese yetiemez. Zenginler yoksul ailelere yardm yapmal. diye konutu.

Ana Sayfaya Git