DMD hastalarından 'evde kalın' çağrısı

Diyarbakır'da DMD hastası Muhammed ve annesi korona virüs salgınından korunma için vatandaşlara 'evde kal' çağrısında bulundu.

Haberler 01.04.2020 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan 10 yandaki DMD hastas Muhammed Musab Tokmak ve annesi Canan çetinkaya Tokmak engellileri korumak için evden çklmamas çarsnda bulunarak, yllardr doal karantinada olduklarn dile getirdi. Anne Tokmak, Olum kas hastas. DMD kas erimesi hastal genellikle 10 yandan sonra yürüme yetkisini kaybederler. Dolaysyla zorunlu evde kalma süresi balar, bugünkü ad ise karantina. Bizler yllardr benzer koullarda yayoruz, bir çoumuz eriim engeliyle evden çkamyoruz, can sknts bahanesiyle konulmu kurallar çinemeyelim, hem bizlerin hem de kendi salnz riske atmamak için sizlerde evlerinizden çkmayn. çocuklarmz risk gruplarndan olduundan onlarn bakmlarn üstlenen biz anne ve babalar olarak çok özen gösteriyoruz.

EVDE KALIN çARISI

Solunum kaslar zayf olan çocuklarmz nefes almakta zorluk yaarlar, çou zaman solunum cihazlar destei ile hayata tutunurlar. Korona virüs zaten solunum sknts yaayan çocuklarmz için çok büyük bir tehlikedir, bu nedenle evlerimizden çkmamaya temizlik kurallarna özen gösteriyoruz. Özellikle kronik hastalar, engelliler, yallar ve çocuklarn saln tehlikeye atmamalar için halkmza evde kal çars yapyoruz. Hem kendi hem de bakalarnn salndan sorumluyuz, o yüzden üzerimize düen görev neyse yapmak zorundayz. Toplumsal bir seferberlik ilan edilmiçesine, hareket etmeli ve sorumsuzca davranlarda bulunmamalyz. Sizler de bizler gibi evde kaln dedi

Ana Sayfaya Git