Doğu Anadolu'da dolu fırtınası yaşandı

Doğu Anadolu Bölgesinde aralıklarla devam eden sağanağın ardından dolu etkili oldu. Olumsuz hava koşullarının ne kadar devam edeceği merak ediliyor.

Haberler 14.05.2017 - 19:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou Anadolu Bölgesinde aralklarla devam eden saanan ardndan dolu etkili oldu. Olumsuz hava koullarnn ne kadar devam edecei merak ediliyor.

Karsn Sarkam ilçesinde yaklak saanan ardndan balayan ve yaklak 15 dakika etkili olan dolu, Hamaml köyü mevkisindeki arazileri beyaza bürüdü.

lçe esnaflarndan Hasan Cellat, bölgede yalarn aralklarla devam ettiini ifade ederek, Bu mevsimde hiç beklemediimiz hava deiiklii ile bir anda her yer bembeyaz oldu. Dolu ekinlere zarar vermedi, çünkü yeni ekim yapld. Bu mevsimde bu doa olay bizi artt. dedi. Dolunun arazilerde doal olarak yetien çiçeklere ise zarar verdii görüldü.

Arnn Elekirt ilçesinde de dolu yaam olumsuz etkiledi.

lçede aniden etkili olan dolu sokaklar beyaza bürüdü, baz cadde ve sokaklarda eriyen dolu taneleri sebebiyle su birikintileri olutu. Dolu nedeniyle eve gitmekte zorlanan baz vatandalar, çevrede bulunan ev ve i yerlerine snarak yan durmasn bekledi. Vatandalardan Davut çelik, iddetli dolu nedeniyle eve gitmekte zorlandn belirterek, Ölenden sonra aniden dolu yamaya balad. Neye uradmz ardk. Baz i yerlerinin önündeki eya su altnda kald. nallah ekili araziye zarar vermemitir. diye konutu.

Ana Sayfaya Git