Doğu ve Güneydoğu'da kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kuvvetli yağış uyarısında bulunarak, vatandaşlardan tedbirli olmalarını istedi.

Haberler 28.03.2020 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüü, Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesinde kuvvetli ya uyarsnda bulundu. Diyarbakr, anlurfa, Mardin, Batman, Siirt ve rnak için kuvvetli saanak ya ve sel uyarsnda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüü, bölgede halen devam eden hafif saanak yalara ilaveten Türkiyenin bu akam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir serin ve yal havann etkisine gireceinin tahmin edildiini bildirdi.

YÜKSEK KESMLERDE ERYEN KAR SELE NEDEN OLABLR

Meteoroloji Genel Müdürlüünden yaplan açklamada u ifadelere yer verildi:

Genel olarak saanak eklinde görülecek yalarn hafta sonunda yurt genelinde, önümüzdeki hafta boyunca özellikle bölgelerimizde etkili olmas bekleniyor. Bölgemiz genelinde Diyarbakr, anlurfa, Mardin, Batman, Siirt ve rnak illeri önümüzdeki hafta boyunca etkili olacak sistemin toplamda metrekareye yer yer 100 kilogram ve üzeri ya brakaca tahmin edilmektedir. Zaman zaman kuvvetli olacak yalarla birlikte yüksek kesimlerdeki mevcut kar örtüsünde erimeler de meydana gelebileceinden su basknlar ve taknlara kar bölgedeki vatandalarn ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmalar gerekmektedir. Halen bölgemizde mevsim normallerinin civar seyreden hava scaklklarnn yal sistemle beraber hissedilir 3 ila 5 derece azalaca tahmin ediliyor denildi.

DER BÖLGELERDEK YAI

Meteoroloji 13üncü Bölge Müdürlüünce Malatya, Elaz, Adyaman, Bingöl ve Tunceli için ya uyarsnda bulunulup, olas su baskn, heyelan ve ulamda aksamalara kar dikkatli olunmas gerektii belirtildi.

Meteoroloji 13üncü Bölge Tahmin ve Uyar Merkezinin 5 il için ya uyars öyle:

Orta Akdeniz üzerinden gelen serin ve yal havann yer yer etkili olmas bekleniyor. Bölgemizde beklenen yalarn saanak yamur eklinde ve yer yer etkili olmas tahmin edilmektedir. Zaman zaman kuvvetli olacak yalarla yüksek kesimlerdeki mevcut kar örtüsünde erimler de meydana gelebileceinden su basknlar ve taknlara kar bölgedeki vatandalarn ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmalar gerekmektedir. Halen ülkemizde mevsim normallerinin civar seyreden hava scaklklarnn, yal sistemle beraber ülke genelinde hissedilir 2 ila 6 derecede azalaca tahmin ediliyor. Olumas muhtemel riskler; ani takn, sel ve su baskn gibi olaylara kar dikkatli ve tedbirli olunmaldr. Meteoroloji Genel Müdürlüü tarafndan gerek görüldükçe hazrlanacak olan anlk meteorolojik uyarlarn takibini yaparak, olumas muhtemel risklere kar can ve mal emniyeti açsndan dikkatli ve tedbirli olunmas önem arz etmektedir.

Ana Sayfaya Git