Doğal ölüm yazdılar!

Türkiye'de Covid-19 nedeniyle yaşama veda eden en küçük hasta 1,5 yaşındaki Sakine bebek oldu. Batman'da defalarca hastaneye götürülen ve epilepsi hastası da olan Sakine bebeğe, belirtiler olmasına rağmen test yapılmaması, tomografinin geç çekilmesi, yoğun bakımın uygun olmaması nedeniyle çok geç müdahale edilebildiği iddia edildi. Bebeğini kaybeden acılı anne Yasemin Akdağ, "İlk gittiğimde tekrardan ciğer filmi çekilseydi çocuğumun hastalığı bu kadar ilerleyemeyebilirdi, hayatta olabilirdi" diyerek yaşananlara isyan etti. Bebeğin, ölüm raporuna ise gerekçe olarak "Bulaşıcı Hastalık (doğal ölüm)” yazıldı.

Haberler 01.12.2020 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sadece 1,5 yanda olmasna ramen koronavirüs nedeniyle yaamn yitiren Sakine bebein acl ailesi konutu. Anne Yasemin Akda, bebeini ilk olarak 4 Kasmda Batman Kadn Doum Hastanesine götürdüünü ve ilaç verildiini söyledi. Ancak, ilaçlar ie yaramad için Sakine bebein durumu gittikçe kötületi. Anne, bebein durumunun kötü olduunu söyleyerek gün ar doktora bavurdu. Annenin srarlar sonucu bebee tomografi çekildi ve tomografi sonucunda koronavirüs üphesiyle 25 Kasmda test yaplan Sakine bebek pozitif çkt. Sakine bebek, hastanede koronavirüse uygun youn bakm olmad gerekçesiyle 26 Kasmda Dünya Hastanesine sevk edildi, ancak 2 gün sonra hastanede hayatn kaybetti.

çOCUUM, BR MAKNE YÜZÜNDEN HAYATINI KAYBETT

Acl anne Yasemin Akda, yaadklarn öyle aktard:

lk gittiimde tekrardan cier filmi çekilseydi çocuumun hastal bu kadar ilerlemeyebilirdi, bebeim hayatta olabilirdi. Oksijen veriliyordu, oksijensiz 84 civarnda kalp ritmi vard. Pozitif olunca youn bakma alnd. Ama o youn bakm uygun deildi. Hatta oksijen verilen cihazda su damlyordu. Neden böyle olduunu sorduumda Bu ekildedir diye yant verdiler. Yeni makineler olsayd, çocuum hayatta olabilirdi. çocuum bir makine yüzünden hayatn kaybetti. Baka anneler alamasn, benim içim yand bakasnn içi yanmasn.

KEND MKANLARIMIZLA SEVK YAPTIRMAYA çALITIK

hmalleri baba Menal Akda, öyle anlatt:

Testin pozitif çkmas sonucu çocuun entübe edilmesi gerektiini ve farkl bir hastaneye sevk yaplmas gerektiini söylediler. 112ye bilgi verildi ama bekleme süresi uzaynca kendi imkanlarmz ile sevki yaptrmaya çaltk. 7 saat bekledikten sonra, Dünya Hastanesinde birinin vefat ettiini, yer açldn ve oraya sevk edileceini söylediler. Kendi imkanlarmz ile aray içindeyken, doktor, son anlarda daha fazla bekleyemeyeceini anlayp çocuu entübe etmek istediini söyledi.

SUç DUYURUSUNDA BULUNACAIZ

Doktorlar suçlamak istemediklerini vurgulayan baba Akda ise tepkisini öyle anlatt:

Batmanda yarm yamalak bir hastane var. Bize denk gelen bir solunum cihaz olmay belki farkl cihazlarda yok. 10 yldr burada bir Kadn Doum Hastanesi yaplacak deniliyor. Batman uzun bir süredir bu hastaneyi bekliyordu ama ne hikmetse ek bina olarak isim deiiklii yaplarak Bölge Devlet Hastanesine baland. Ama belki o cihazlar bugün naylona sarl bekliyordur. Diyecek söz bulamyoruz. Baka canlarn yanmamas için mücadele edeceiz. hmali bulunanlar hakknda suç duyurusunda bulunacaz. Salk sistemini knyoruz. Bir an önce bu yanllardan dönülmesini istiyoruz diye sitem etti.

Ana Sayfaya Git