Doğu Anadolu donuyor

Türkiye’nin doğu bölgesinde etkili olan soğuk havalarda dolayı yetkililer don ve buzlanmaya karşı uyardı. Doğu Anadolu’da hava sıcaklığı, eksi 20 dereceyle Ağrı’da ölçüldü.

Haberler 11.12.2015 - 09:49 Son Güncelleme : 11.12.2015 - 09:49

Türkiyenin doğu bölgesinde etkili olan soğuk havalarda dolayı yetkililer don ve buzlanmaya karşı uyardı. Doğu Anadoluda hava sıcaklığı, eksi 20 dereceyle Ağrıda ölçüldü.

Meteoroloji yetkililerinden verdiği bilgiye göre, havanın az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus oluşması bekleniyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 20 dereceyle Ağrıda ölçüldü. Hava sıcaklıkları, diğer bölge illerinde dün gece sıfırın altında olmak üzere Karsta 12, Ardahanda 16, Erzurumda 11, Erzincanda 9 ve Iğdırda 6 dereceye kadar düştü.

Bölgede, günün en yüksek hava sıcaklıklarının Iğdır ve Erzincanda 6, Erzurum 2, sıfırın altında olmak üzere Ardahanda 3, Ağrıda 2, Karsta da 1 derece olması bekleniyor.

Kar yağışının durduğu bölgede, kent merkezlerindeki kar kalınlıkları Ağrıda 8, Erzurumda 3, Ardahanda 3, Erzurumdaki Konaklı Kayak Merkezinde 35, Palandöken Kayak Merkezinde 32, Karsın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezinde 9 ve Erzincandaki Ergan Kayak Merkezinde ise 15 santimetre olarak ölçüldü.

Meteoroloji uzmanları, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus oluşması beklendiğinden, vatandaşlar ve ilgilileri, tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Ana Sayfaya Git