Doğu Anadolu için kuvvetli fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Antalya, Konya ve Karaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberler 18.01.2021 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yalarn, Akdeniz ve Dou Karadeniz kylar ile Güneydou Anadoluda yamur ve saanak, Marmarann kuzeydousu ile Bat Karadeniz kylarnda kar saana, dier yerlerde karla kark yamur ve kar eklinde görülmesi bekleniyor.

KAR YAII

Rize ve Artvin kylar ile Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yamur ve saanak, Bitlis, rnak ve Hakkari çevrelerinde youn kar ya öngörülüyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve dou kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olay tahmin ediliyor.

Rüzgarn dün akam saatlerinden itibaren, Dou Anadolunun güneydousunda (Hakkari, rnak, Van, Ar, Mu, Bitlis) güney ve güneybat yönlerinden frtna (40-70 km/saat) ve yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli frtna (70-90 km/saat) eklinde esmesi bekleniyor.

Bu nedenle dik yamaçlarda ç, çat uçmas, aaç ve direk devrilmesi ve ulamda aksamalar gibi muhtemel olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerekiyor.

Ana Sayfaya Git