Doğum yardımları annelerin hesabında

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 36,7 milyon lirayı bulan eylül ayı doğum yardımlarının, yarın (bugün) itibarıyla 83 bin annenin hesabına yatırılacağını bildirdi.

Haberler 25.09.2020 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Selçuk, yapt yazl açklamada, doum yardmlarnn, herhangi bir gelir kstasna baklmakszn yeni doum yapan tüm anneleri kapsadn belirtti.

Doum yardm için bavuran annelere, birinci bebei için 300, ikincisi için 400, üçüncü ve sonrakiler için de 600 lira ödeme yaplacan bildiren Selçuk, eylül ayna ilikin doum yardm uygulamas kapsamnda, yarn itibaryla 83 bin annenin hesabna toplam 36,7 milyon lira yatracaklarn belirtti.

Bakan Selçuk, uygulamann balad günden bugüne 4,7 milyon anneye toplam 2,5 milyar lira doum yardm yaptklarn kaydetti.

DOUM DESTEKLERN GENLETEREK SÜRDÜRÜYORUZ

Doum yardmlarnn kapsamn, 2019da balatlan çoklu Doum Yardm Program ile genilettiklerini, ikiz ve üçüz bebei olan ihtiyaç sahibi ailelere 2 yl süresince çocuk bana aylk 150 lira destek saladklarn vurgulayan Selçuk, unlar ifade etti:

Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann dile getirdii gibi ülkemizin ekonomik kalknmasnn önemli unsurlarndan biri de dinamik nüfus yaps. Aile, toplumun yap ta ve aile yapsnn korunmas da kritik bir öneme sahip. Bakanlk olarak annelerimize verdiimiz doum desteklerini genileterek sürdürüyoruz.

Ana Sayfaya Git