Doktora şiddet!

Şanlıurfa Tabip Odası, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek’in koronavirüs tedavisi gören babasının önceki gün entübe olmasının ardından kardeşi ve akrabalarının hastaneye giderek, birimde görevli asistan doktorlarla tartışıp darp ve tehdit ettiklerini ileri sürdü. Başhekim Güzelçiçek olayla ilgili henüz bir açıklama yapmazken, Şanlıurfa Tabip Odası, Başhekim Güzelçiçek’in derhal istifa etmesini istedi ve olayın takipçisi olacaklarını açıkladı.

Haberler 09.11.2020 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Tabip Odas, Harran Üniversitesi Tp Fakültesi Bahekimi Ahmet Güzelçiçekin koronavirüs tedavisi gören babasnn entübe olmas sonras Bahekimin kardei ve akrabalarnn hastaneye giderek, orada görevli asistan doktorlarla tartp fotoraflarn çekerek, önce tehdit ettiklerini ardndan darp ettiklerini sosyal medya hesabndan duyurdu.

TABP ODASI: BAHEKM ÖRTBAS ETT, 3 BEYAZ KOD PTAL EDLD

anlurfa Tabip Odas, sosyal medya hesab üzerinden dün yapt açklamada, olay esnasndan iddete maruz kalan doktorlarn 3 defa Beyaz Kod çarsnda bulunduunu, ancak çarlarn hastane yönetimi tarafndan iptal edildiini, yaanan olaylarn Bahekim tarafndan örtbas edildiini savundu. anlurfa tabip Odasnn twitter üzerinden yapt açklama öyle:

Harran Üniversitesi Tp Fakültesi Bahekimi Dr. Ahmet Güzelçiçekin kardeleri ve yakn akrabalar 05.11.2020 tarihinde pandemi polikliniinde bahekimin akrabalar olduklarn söylemi ve hastaneyi hekimlerin bana ykmakla tehdit edip izinsiz fotoraflarn çekerek, antaj uygulamlardr. Bu durum Bahekim tarafndan örtbas edilirken 06.11.2020 tarihinde yine ayn güruh tarafndan bahekimin arrest olan babasna tbbi müdahale yapmak amacyla bulunan asistan hekim arkadamz, koruyucu ekipman dahi giymeden hzlca gittii olay yerinde bahekimin kardei tarafndan fiziksel ve sözel iddete uramtr. iddete maruz kalan hekimin 3 defa Beyaz Kod çars ise hastane yönetimi tarafndan iptal edilmi ve güvenlik güçlerinin olay yerine intikal edip hekimin güvenliinin salanmas engellenmitir. Yaanan bu olayn takipçisi olduumuzu ve Bahekimin derhal istifa etmesi gerektiini kamuoyunun bilgisine sunarz.

Ana Sayfaya Git