Doktoru Suçladılar

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik Beldesi'ndeki sığınmacı toplanma merkezinde kalan ve 3 aylık bebeklerini kaybeden Suriyeli aile, doktorları suçladı.

Haberler 04.10.2017 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

7 çocuk babas Zekeriya Feysel mam, doktorlarn zamannda müdahalede bulunmadn ve bebeklerinin annesinin kucanda öldüünü belirtirken, Salk Müdürlüü yetkilileri ise doktorlarn tüm madahaleleri zamannda yaptn söyledi.

Üç AYLIK BEBEKLER

Ailesi ve yaknlar ile birlikte bir süre önce Suriyeden kaçarak önce Iraka ardndan da kaçak yollarla Türkiyeye giri yapan ve Irak snrndaki Derecik Beldesindeki toplama merkezine yerleen mam ailesinin 3 aylk bebekleri 2 gün önce hastalannca, babas Zekeriya Feysel mam ve ei tarafndan Derecik Salk Ocana getirildi. Burada doktorlar tarafndan kontrolleri yaplan ve ilaç verilen 3 aylk Zekeriya mam ve ailesi ardndan da kampa gönderildi. Zekeriya, 1 gün sonra yeniden fenalanca ailesi tarafndan yeniden hastaneye getirildi. Baba Zekeriya Feysel mam, ikinci gelilerinde doktorlarn geç müdahalede bulunduunu, bebein annesinin kucanda öldüünü ileri sürüp, doktorlar suçlad.

DOKTORA SUçLAMA

Yaplan otopsinin ardndan baba Zekeriya Feysel mam, 3 aylk bebei Zekeriyay emdinli ilçesinde bulunan mezarlkta topraa verirken, Hakkari Salk Müdürlüü yetkilileri ise doktorlarn müdahalesine karn bebein kurtarlamadn ve herhangi bir ihmalin söz konusu olmadn, incelemelerin de sürdüünü söyledi.

Ana Sayfaya Git