Doku ailesinden çağrı: Gülistan'ı bulun

Tunceli'dee kayıp üniversite öğrencisi Diyarbakırlı Gülistan Doku'nun bulunmasını isteyen Doku ailesi, Zainal Abarakov'un ifadelerinin çelişkili olduğunu belirterek, "Eğer Gülistan o suya atlamışsa, intihar nedenlerinin araştırılması gerekiyor. Gülistan'ı suya bunlar atmıştır" dedi.

Haberler 31.01.2020 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide 26 gün önce kaybolan üniversite örencisi Gülistan Dokunun bulunmas için çalmalar devam ediyor.

Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu çocuk Geliimi Bölümü 2. snf örencisi Gülistan Dokunun ailesinin 6 Ocaktaki kayp bavurusu üzerine balatlan arama çalmalarna, l Afet ve Acil Durum Müdürlüü (AFAD) görevlileri, Bitlis Emniyet Müdürlüü dalgç polisleri ile Jandarma Arama Kurtarmann (JAK) su alt ekipleri katlyor. Uzunçayr Baraj Gölünde dal yapan ekipler, kameral su alt robotuyla arama çalmas yürütüyor. Göl kysnda da sürdürülen arama çalmalarnda, Dokuya ait herhangi bir ize rastlanmad.

- Doku ailesi Tunceli Barosunda açklama yapt

Abla Aygül Doku, Tunceli Barosunda gazetecilere yapt açklamada, devam eden arama çalmalar için Vali Tuncay Sonele, Tunceli Barosuna, AFAD ve dier ekip çalanlarna teekkür etti. Elazda meydana gelen deprem nedeniyle arama çalmalarnn yavaladn anmsatan Doku, depremde yaamn yitirenlere basal, yarallara ifa ve yaknlarn kaybedenlere sabr diledi.

Abla Doku, kardeinin en son kameralara yansd yerde ekiplerin yapt aramalarda bulunan evrakn fotorafn göstererek, bunun kardeinin üniversitede yaad sorunlar yönetime aktarmak amacyla hazrlad bir dilekçe olduunu söyledi.

- Erkek arkadayla yapt görüme dudak okuma yöntemiyle çözülecek

Gülistann sahipsiz olmadn ifade eden Doku, Gülistan sa bulsam da bu davamdan vazgeçmem. Bizi psikolojik olarak bu sürece getirenlerden, Gülistanm olur da sa bulmasam bile Gülistan m o suya itenlerden hesabn teker teker soracama hiç kimsenin kukusu olmasn. dedi.

Annes Bedriye Doku ise kznn sa veya ölüsünü istediini belirterek, Allah için kimin elinden ne geliyorsa bize yardm etsin. Allah için yardm edin ben bir anaym. ifadelerini kulland.

Baro Bakan Kenan çetin de Gülistan Dokunun güvenlik kameralarna yansyan en son görüntüsündeki erkek arkadayla yapt görümenin görüntülerinin dudak okuma yöntemiyle çözümü için Ankaraya gönderildiini belirtti.

Dokunun en son bindii araç içerisinde iki kiinin daha olduunu ve bu kiilerin tespit edilemedii için bilgilerine bavurulmadn aktaran çetin, Baro olarak çarmz udur, eer bu iki ahs Tuncelili ise mutlaka ve mutlaka baroya, aileye ulamaldr. Gittii tarihi, saati bellidir. Üniversitenin orada bindikleri bellidir, ekalleri vardr. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git