Doku ailesine destek geldi

Gülistan Doku için başlatılan “Adalet Nöbeti”ni ziyaret eden Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, soruşturmanın etkin yürütülmediğini ifade ederek, “Kim, neden korunuyor? Bunun açığa çıkarılması gerekiyor” dedi.

Haberler 22.01.2022 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Munzur Üniversitesi örencisi Gülistan Dokudan 5 Ocak 2020den bu yana haber alnamyor. Kzlarnn akbetinin ortaya çkarlmas amacyla 1 Ocak tarihinden bu yana Doku ailesinin, Tunceli Adliyesi önünde balatt Adalet Nöbeti, 21inci gününde devam etti. Ölen saatlerinde Dokunun fotoraflarnn olduu dövizlerle adliye önüne gelen anne Bedriye ve baba Halit Doku, Gülistan nerede? diye sordu.

Ailenin balatt Adalet Nöbetinin 21inci gününde, Diyarbakr Baro Bakan Nahit Eren ile Kadn Haklar Merkezi Koordinatörü Av. Zülal Ik, Dersim Baro Bakan Kenan çetin, CHP Genel Bakan Yardmcs Veli Ababa, CHP Meclis Grup Bakanvekili Özgür Özel, milletvekilleri Polat arolu, Yüksel Mansur Klnç ve Aykut Erdodu ile EMEP Dersim l Örgütü yöneticileri, destek ziyaretinde bulundu.

KM NEDEN KORUNUYOR?

Diyarbakr Barosu Bakan Eren, Türkiyede cezaszlk politikasnn hayatn her alannda yaandn ifade ederek, Türkiyede güvenliin en üst düzeyde olduu kentten bahsediyoruz. Her mahallede, tepede, dada kameralar ve kuleler bulunuyor. Buna ramen bu kentte bir kadn kayboluyor, kaybettiriliyor. Ama aradan iki yl geçmesine ramen soruturmada somut bir ilerleme yok ve etkin bir soruturma yürütülmüyor. Kim neden korunuyor? Bunlarn cevaplarnn aça çkarlmas lazm dedi.

DOKU ALESNN SESN DUYSUNLAR

Parti olarak ailenin Ankaraya gelmesi durumda ellerinden gelen her eyi yapacaklarn ifade eden CHP Grup Bakanvekili Özgür Özel Gülistan Dokunun annesinin adalet talebi, yüreinde yangn serinlemeden hiçbirimiz bu iin peini brakacamz beklemesin. Ailenin soruturmann etkin yürütülmediine yönelik eletirilerini bizler de paylayoruz. Gülistan Dokuya adalet için elimizden gelen her eyi yapacaz. Bu ziyaretten sonra da mecliste bir aratrma önergesi sunacaz. AKP ve MHPnin de bunu desteklemeye davet ediyor. Her eyi muhalefetten geliyor diye hayr diyenler, Gülistan ailesinin sesini duysunlar ifadelerini kulland.

MLLETVEKLLERNE MEKTUP

Baro ve siyasi parti temsilcilerinin destek ziyareti sonras aile, PTT ubesine geçerek Meclisteki tüm milletvekillerine mektup gönderdi.

Ana Sayfaya Git