Doku soruşturması Abarakov'a gözaltı

Gülistan Doku’nun kaybolmasında baş şüpheli olarak görülen ve gözaltına alınan Zaiynal Abarakov, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Haberler 18.03.2022 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide 5 Ocak 2020den bu yana haber alnamayan, Munzur Üniversitesi örencisi Gülistan Dokunun erkek arkada Zaiynal Abarakov, Alanyada gözaltna alnd. Alanya lçe Emniyet Müdürlüündeki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen ve savclkta ifadesine bavurulan Abarakov, adli kontrolle serbest brakld.

Tuncelide kald yurttan 5 Ocak 2020 tarihinde ayrldktan sonra bir daha haber alnamayan, Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Doku ile ilgili Tunceli Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda, kaybolmasndan önce son görütüü kii olduu belirtilen ve ba üpheli olarak görülen erkek arkada Zeynel Abarakov ile ilgili gözalt karar çkarld.

GÖZALTI KARARI çIKARILDI

Savcln talimatyla Abarakov, bulunduu Antalyann Alanya ilçesinde gözaltna alnd. lçe Emniyet Müdürlüüne götürülen Zeynal Abarakovnn, Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) ile Tunceli Cumhuriyet Basavclnca ifadesinin alnd örenildi.

ADL KONTROLLE SERBEST

Alanya lçe Emniyet Müdürlüündeki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edildi. Savclkta ifadesine bavurulan Zeynel Abarakov, adli kontrolle serbest brakld.

çMZE AZ DA OLSA BR SU SERPLD

Gözaltna alnma ilemini duyan Dokunun ablas Aygül Doku, Tunceli Adliyesi önüne gitti. çlerine az da olsa bir su serpildiini belirten Doku, Biz 800 gündür Gülistan aryoruz. 800 gündür Zeynel A.nn yakalanp sorgulanmasn ve etkin bir soruturma istiyorduk. Bunun için kapsna bavurmadmz kimse kalmad. u anda Zeynel A. gözaltna alnd. Basavc ifadesini alyor. Biz de merakla bekliyoruz. Yaklak 2 yldr Gülistan aryoruz. çimize az da olsa bir su serpildi. Zeynel A.nn artk tutuklanmasn ve bu olayn çözümlenmesini istiyoruz. Biz Gülistanmza ne oldu? sorusunun cevabn aryoruz ve kzmza bu karanl yaatanlarn cezasn almasn istiyoruz. Kardeimin sesi olan herkese de minnettar olduumuzu söylemek istiyorum dedi.

Ana Sayfaya Git