Doku'dan 123 gündür haber alınamıyor

Tunceli Valiliği: "Gülistan Doku kızımızı devletimizin tüm birimleri ile titizlikle ve kararlılıkla arama çalışmalarımız yapılmasına rağmen, huzur ortamı sağlanan ilimizde bu olayı bahane ederek bazı terör örgütleri ve fitne odakları tarafından ailenin ve hepimizin ortak acısının suistimal edilmesine de müsaade edilmeyecektir"

Haberler 07.05.2020 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide 123 gün önce kaybolduu günden beri ekiplerce aranan üniversite örencisi Gülistan Dokuyu arama çalmalarndan bugün de sonuç alnamad.

Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksek Okulu çocuk Geliimi Bölümü 2. snf örencisi Dokunun ailesinin, 6 Ocakta Diyarbakrdan Tunceliye gelerek kayp bavurusu yapmasyla balatlan arama çalmalarna Uzunçayr Baraj Gölünde devam edildi.

Göldeki çalmalara l Afet ve Acil Durum Müdürlüü (AFAD) ekipleri ve Ankara, Mersin, çanakkale ve Samsun Emniyet Müdürlüüne bal dalgç polisler ile stanbul Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekibi katld.

Dalgç polisler, baraj gölündeki Sar Saltuk Viyadüü mevkisinde dal yaparak aramalarn sürdürdü.

AFAD ve JAK görevlileri de gün boyu botlarla göl yüzeyinde ve kylarda arama yapt.

Uzunçayr Baraj Gölünde 123 gündür ekiplerce aranan Dokudan bugün de haber alnamad.

BARAJDAK SUYUN BOALTILMASI KONUSUNU KONUTUK

Arama çalmalarnn sürdüü bölgeye gelen Gülistan Dokunun ablas Aygül Doku, gazetecilere yapt açklamada, arama çalmalarnn 123 gündür devam ettiini söyledi.

Arama çalmalarnn Vali Tuncay Sonelin koordinesinde sürdürüldüünü ifade eden Doku, öyle konutu:

Vali Tuncay Sonel bugün arama çalmalarn sürdüü bölgeye geldi ve kendisiyle barajdaki suyun boaltlmas konusunu konutuk. Vali Sonel, barajn boaltlmas için gerekli kurumlarla görüeceini ve bu konu üzerinde duracan söyledi. Ayrca unun da altn çizerek söyledi, Gülistan kzmza sahip çkacann, Gülistan ölü ya da diri bu aileye teslim edeceinin sözünü verdi.

Arama çalmalarnn aralksz sürdüünü belirten Doku, Arama çalmalar u anda köprünün ayaklar ve civarnda yaplyor. Savclk tarafndan veriler buray gösteriyorsa bu çalmann artk geniletilmesi lazm. Ekipler de bu ekilde Gülistann bulunmayacan söylüyor. Ya barajn boaltlmas, su seviyesinin düürülmesi lazm ya da çalmann baraj kapaklarna doru geniletilmesi lazm. diye konutu.

VALLK AçIKLAMASI

Valilikten yaplan açklamada ise emniyet, jandarma, AFAD ve Deniz Kuvvetleri Komutanlna bal su alt arama ekiplerince görüntüleme cihaz kullanlarak aramalar yapld belirtildi.

Aramalara ilk gün ki kararllk ve titizlikle devam edildii aktarlan açklamada, unlar kaydedildi:

Bu süreçte Tunceliye gelen çileri Bakanmz Sayn Süleyman Soylu da Gülistan Doku kzmzn ailesi ile kaldklar öretmenevinde görümü ve bu konunun detayl aratrlmas için Emniyet Genel Müdürlüümüzden özel olarak görevlendirilen 4 kiilik bir ekip de Tuncelide çalmalarna balamtr. Ayrca olayn olduu ilk günden itibaren de Tunceli Cumhuriyet Basavclmzca olayn adli soruturmasna devam edilmektedir. Gülistan Doku kzmz devletimizin tüm birimleri ile titizlikle ve kararllkla arama çalmalarmz yaplmasna ramen, huzur ortam salanan ilimizde bu olay bahane ederek baz terör örgütleri ve fitne odaklar tarafndan ailenin ve hepimizin ortak acsnn suistimal edilmesine de müsaade edilmeyecektir.

OLAY

Tuncelide üniversitede okuyan kzlar Gülistan Dokudan 5 Ocakta haber alamayan ailesi, memleketleri Diyarbakrdan gelerek 6 Ocakta l Emniyet Müdürlüüne kayp bavurusunda bulunmutu.

Genç kzn arkadalaryla görüen ve cep telefonu sinyallerini izleyen ekipler, çalma balatmt.

Baraj gölünde arama yapan ekipler, genç kza ait baz notlar, resmi evrak ve makas bulmutu.

Ana Sayfaya Git