Doku'dan hiç iz yok

Tunceli'de, 314 gündür haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku (21) için 15 Ekim günü yeniden başlatılan arama çalışmaları Sarı Saltuk Viyadüğü bölgesinde devam ediyor. Ekipler, Doku'yu bulmak için 29 günde 163 saat dalış yapıp, 17 kilometrelik Uzunçayır Baraj Gölü'nün yüzde 80'ini taradı.

Haberler 14.11.2020 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Dokudan, 5 Ocak sabah kald yurttan ayrldktan sonra haber alnamad. Diyarbakrda yaayan ailesi, kaybolduu gün Tunceliye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Bölgede geni çapl arama çalmas balatld. AFAD Bakanl, Deniz Kuvvetleri Komutanl, Emniyet Genel Müdürlüü, Jandarma Genel Komutanl, Ankara, Denizli, Diyarbakr, stanbul, zmir, Konya, Malatya, Manisa ve Kahramanmara Büyükehir Belediyeleri ile sivil toplum kurulular, üniversiteler ve AFAD gönüllülerinden oluan 542 kiilik personel, 88 araç, 38 bot, 10 ROV cihaz, 6 drone, 4 sonar ve 3 arama köpei ile Uzunçayr Baraj Gölünde, arama çalmas yapt. 225 gün süren ve 18 Austosta sonlandrlan arama çalmalar, Tunceli Valiliince 15 Ekimde yeniden balatld.

UZUNçAYIR BARAJ GÖLÜNÜNÜN YÜZDE 80 TARANDI

Gülistan Doku için Tunceli Valilii koordinesinde 15 Ekim tarihinde 17 kilometrelik uzunlua sahip Uzunçayr Baraj Gölünde yeniden arama çalmalar balatld. AFADa bal dalgç ekipler, Sar Saltuk Viyadüü çevresinde dal gerçekletirirken, botlarla da baraj gölü üzerinde ky taramas yapyor.

15 Ekim günü balatlan arama çalmalarnda bugüne kadar Uzunçayr Baraj Gölünün yüzde 80i taranrken, ekipler 163 saatlik dal gerçekletirdi. Ancak Gülistana ait ize rastlanlmad.

Arama çalmalarn takip eden Gülistann ablas Aygül Doku, kardeinin kaybolmasnda sorumlu tuttuklar erkek arkada Rus uyruklu Z.A.nn soruturma dosyasna giren HTS kaytlarna göre, 5 Ocak günü evde olmadn söyledi. Doku, 314 gündür burada Gülistann bedenini bekliyoruz. ki gün önce HTS kaytlar geldi. HTS ve PTS kaytlar dosyaya giriyor. Z.A.nn saat 18.00de evde olduu söylendi. 6 Ocak günü annesi, Z.A.ya Sen bu kza bir ey yapmadn deil mi? diye mesaj atyor. Annesi bile olundan üpheleniyor. Dalgç ekibiyle görütüm, parsel, parsel aryoruz. Munzur Nehri cihazlarla tarand. Müthi bir çalma ve emek var. Özellikle dalgç ekiplerine teekkür ediyorum. Bu ii salayan Valimiz Mehmet Ali Özkan su üzerinde hiçbir üphenin ve ihtimalin kalmamas gerektiini söylüyordu. Kald bir haftamz, aramalar bittiinde biz elimize bir rapor alacaz. Ondan sonra sürecimizi o ekilde devam ettireceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git