Doku’nun ablası: Zainal ve ailesi yargılansın

Kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, kardeşinin kaybolmasından sorumlu tutulan Zainal Abarakov ve ailesinin yargılanmasını istedi.

Haberler 19.10.2020 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TUNCELDE kaybolan Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2. Snf örencisi Diyarbakrl Gülistan Dokudan (21) 288 gündür haber alnamyor. Dokunun bulunmas için Uzunçayr Baraj Gölünde 3üncü defa arama çalmas balatld. 5 Ocaktan bu yana kayp olan Dokuya ilikin Tunceli Cumhuriyet Basavcl tarafndan balatlan soruturmada da herhangi bir gelime kaydedilmedi. Soruturmay yakndan takip eden Doku ailesi fertleri, her gün köprüye gelerek arama ekiplerinden bilgi alyor. Dokunun ablas Aygül Doku, kardei Gülistann 3üncü kez suda aranmasnn hiçbir umut vaat etmediini söyledi.

ETKN BR SORUTURMA STYORUZ

Soruturmada hiçbir ilerleme kat edilmediini ve tekrar kardeinin suda arandn ifade eden abla Doku, her köprüye geldiinde duygularn tarif etmenin imkansz olduunu belirtti. Sürekli baa dönüp ayn aclar yaadklarn vurgulayan Doku, lk günden beri söylüyoruz. Kardeim intihar edecek bir kz deildi. Kardeim benimle konutuunda ders çalaca kitaplar istiyor. Mont alm bir gün bile giyemedi. Tatilde eve gelecek diye anneme ve yeenime hediyeler almt. Böyle bir kz durup dururken neden intihar etsin. 5 Ocaktan bu yana köprüde bekliyoruz ama bir sonuca varamadk. Dalgçlar, Gülistan suda olsayd en geç bir hafta içinde gelip alrdnz diyorlar. Bu süreç içerisinde sudan 6 cenaze çkt. Yeni vali ile görütüümde, kendilerinin de Gülistan bulmak istediini bildiimi ama bu yol suyolu olmadn ve suda olsayd çoktan kardeimin cesedinin ortaya çkabileceini söyledim. Bununla birlikte etkin bir soruturma istediimi söyledim diye konutu.

SUDAN çIKSA DA NTHARA NANMAYACAIM

Gülistann sudan çkarsa dahi intihar ettiine inanmayacan vurgulayan abla Doku, Kardeimin karakterini, hayatta dair planlarn bildiim için inanmam. Dilerim en ksa zamanda bu olay aydnlanr. Artk acmz anlatmyoruz. Neredeyse bir yl olacak. Bu acnn artk sonlandrlmasn istiyoruz. Hukuka inanan birey olarak bu inancmn zedelenmesini istemiyorum. Bu çalma bittii gün de artk savc Gülistan intihar etti demesin. Savcnn artk Zainal ve ailesini yarglamasn istiyoruz. Dosyann ömrümüzün sonuna kadar sürmesini istemiyoruz. Küçük bir kent, her yerinde kameralar ve giri çklar kontrol ediliyor. Ancak kardeim etkin bir aratrmann sonucunda bulunacak. Umuyoruz ki bu süreç biter ve biz bu azaptan kurtuluruz. En azndan artk kemiklerine ulap bir mezar tamz olsun istiyoruz. Hayatnn baharnda olan 21 yandaki kardeimizi bizden alanlarn cezasn çekmesini istiyoruz. Gülistan kendi halinde bir kzd. Bütün ülkeyi kardeimin bulunmas için duyarlla çaryorum. Kardeimi bulana kadar sormaya devam edeceim. Gerekirse sokaklarda, caddelerde ve ülkenin neresine gidilmesi gerekiyorsa gideceiz ifadelerini kulland.

ENGN YÜCEL: BLDKLERM VAR SABREDYORUM

Zainal Abarakovun polis üvey babas Engin Yücelin sosyal medyada ilginç söylemlerde bulunduunu dile getiren Doku, Yücelin, Gülistan kaybedenler bulsun, ben kaybetmedim ki bulaym. 7 aydr bir kzdan nasl iz olmaz. 7 aydr bir insan nasl bulunmaz. Ben senin yerinde olsam Meclisin önüne gider üzerime benzin döker kz kardeimi ararm. Benim bildiim eyler var ama sabr ediyorum. Ortaya çkacak dediini aktard. Savcln Engin Yücelin yazdklaryla ilgilenmesi gerektiini dile getiren Doku, öyle konutu: Bunlarn ne anlama geldiini ben bilmiyorum. Bildii bir eyler var, bu yüzden konuuyor. çünkü sabr ettiini söylüyor. Ya da olup bitenleri kendinden ve ailesinden uzaklatrmak istiyor.

Ana Sayfaya Git