Dokuz Eylül Üniversitesi gözaltı listesi son dakika! Prof ve doçentler de var

Dokuz Eylül Üniversitesi gözaltı listesi son dakika gelişmelrin yaşandığı ve Dokuz Eylül Üniversitesi'ne son dakika FETO operasyonu düzenlendiği ve çok sayıda gözaltına listesi olduğu açıklandı. İşte Dokuz Eylül Üniversitesi gözaltına alınanlar listesi

Haberler 30.05.2017 - 23:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dokuz Eylül Üniversitesi gözalt listesi son dakika gelimelrin yaand ve Dokuz Eylül Üniversitesine son dakika FETO operasyonu düzenlendii ve çok sayda gözaltna listesi olduu açkland. 15 Temmuz kanl darbe giriimi ve püskürtülmesi akabinde süregelen operasyonlar da ülkenin eitim koluna szm olan FETO cular üzrine de dalgalanamalar halinde operasyon düzenlenmekte. zmir polisi aldklar ihbar üzerine Dokuz Eylül Üniversitesine operasyon düzenledi. Dokuz Eylül üniveritesi bünyesinde 7 Profesör ve 3 doçentin de gözaltna alnanlar arasnda olduu açkland.

zmir Emniyet Müdürlüü Mali Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, kentin köklü üniversitelerinden olan 9 Eylül Üniversitesi içinde yer alan FETÖ/PDY (Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmas) üyelerine yönelik operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamnda 26 kii gözaltna alnd. Gözaltna alnan 26 kii arasnda 7 profesör, 3 doçent, iki okutman, 3 aratrma görevlisi, memur ve idari personel, teknisyenler olduu örenildi.

DOKUZ EYLÜL ÜNVERSTES GÖZALTINA ALINANLAR

Gözaltndaki isimlerden Mühendislik Fakültesi Maden Mühendislii Bölümü Cevher Hazrlama Anabilim Dalndan 28 Temmuz 2016da emekli olan Prof. Dr. Turan Batar, Buca Eitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eitim Bölümü Fizik Eitimi Anabilim Dalnda görev yapan Prof. Dr. Mustafa Bakaç ile Prof. Dr. S.B., Prof. Dr. M.S., Prof. Dr. Y.D. ile Prof. Dr. C.A. olduu bildirildi.

EKMDE BYLOCK OPERASYONU DÜZENLENMT

zmirde 9 Eylül Üniversitesine yönelik düzenlenen FETÖ soruturmas kapsamnda 55 akademisyen ve örenci hakknda gözalt karar verilirken zmir merkezli 12 ildeki operasyonda 30 kii gözaltna alnd belirtildi. zmir Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda, l Emniyet Müdürlüü Mali Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, Dokuz Eylül Üniversitesindeki FETÖ yaplanmasna yönelik operasyon düzenledi. üphelilerin, FETÖnün kriptolu mesajlama uygulamas ByLock kullandklar ve örgüt adna faaliyet yürüttükleri iddia edildi. Zanllar, salk kontrolünün ardndan ifadeleri alnmak üzere emniyete götürüldÜ.

DARBE AKABNDE DE TEMZLENMT

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) darbe giriiminin ardndan balatlan soruturma kapsamnda 23 akademisyen ve 20 idari personelin aça alndn bildirdi.

DEÜDE FETÖ TEMZL

Prof. Dr. Füzün, yapt yazl açklamada, 15 Temmuz darbe giriiminin ardndan Yükseköretim Kurulu tarafndan verilen talimat gerei, DEÜde ciddi bir çalma balattklarn belirtti.

23 AKADEMSYEN VE 20 DAR PERSONEL AçIA ALINDI

Kuru ile ya ayrmak için gece gündüz büyük hassasiyetle çaltklarn vurgulayan Füzün, Üniversitemiz içinden gelen bilgi ve belgeler ile Yükseköretim Kurulunca iletilen baz bilgilerin titizlikle deerlendirilmesi sonucu, u ana kadar 23 akademisyen ve 20 idari personel, üphe üzerine haklarnda soruturma balatlarak tedbiren aça alnmtr. ifadelerini kulland.

OCAK AYINDA HRAç LSTES OLUTURULMUTU

Prof. Dr. Cesim Ata- Mühendislik Fakültesi/Makine Mühendislii Bölümü

Prof. Dr. Mehmet Vedat Pazarlolu/ktisadi dari Bilimler Fakültesi/Ekonometri Bölümü

Prof. Dr. Nurullah Akkoç-Tp Fakültesi/Dahili Tp Bilimleri Bölümü

Prof. Dr. Süleyman Balar- Eitim Fakültesi/Ortaöretim Fen ve Matematik Alanlar Eitim Bölümü

Prof. Dr. Yunus Doan- Eitim Fakültesi/Ortaöretim Fen ve Matematik Alanlar Eitim Bölümü

Doç. Dr. Turgay Ünver-zmir Uluslararas Biyotp ve Genom Enstitüsü

Doç. Dr. Nurettin Yörek-Tp Fakültesi/Dahili Tp Bilimleri Bölümü

Doç. Dr. Bülent Murat çten-Mühendislik Fakültesi/Makine Mühendislii Bölümü

Doç. Dr. lker Uurlu-Eitim Fakültesi/Özel Eitim Bölümü

Doç. Dr. Özlem Fedai-Eitim Fakültesi/Ortaöretim Fen ve Matematik Alanlar Eitim Bölümü

Yrd. Doç. Dr. Bülent Saryel-Mühendislik Fakültesi/Elektrik Elektronik Mühendislii Bölümü

Aratrma Gör. Ali Bancar-ktisadi dari Bilimler Fakültesi/letme Bölümü

Aratrma Gör. Betül zmirli-lahiyat Fakültesi/Temel slam Bilimleri Bölümü

Aratrma Gör. enol çekmece-Salk Bilimleri Fakültesi/Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü

Ana Sayfaya Git