Dolandırıcılar hız kesmiyor!

Sosyal medya dolandırıcıları hız kesmeden devam ediyor

Haberler 16.07.2021 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bir doktorun sosyal medya hesabn çalan dolandrclar, vaatlerle saygn ve itibar edilen doktorun arkadalarn dolandrd.

Sosyal medyalarn aktif kullanld bu dönem, haksz kazanç elde etmek isteyen insanlar için de yeni bir frsat kaps haline getiren dolandrclar, bir internet site linkini göndererek hesab ele geçiriyor. Ele geçirilen hesap sahibinin sevilen, tannan, saygn ve itibar edilirliiyle takipçilerini dolandrarak haksz kazanç elde etmeye çalanlarn son maduru bir doktor oldu. Diyarbakrda Yardmc Doçent Doktor Engin Aaçkrann 109 bin takipçilik sosyal medya hesab dolandrclarn eline geçince, takipçileri dolandrlmaya baland. Aaçkran hukuki süreç balatarak savcla suç duyurusunda bulundu.

DOKTORUN ARKADAINI DOLANDIRDILAR

Konuyla ilgili açklamalarda bulunan avukat Berat Özbilek, sürecin devam ettiini hesab henüz tekrardan alamadklarn aktard. Özbilek, Sosyal medyalarn aktif kullanld bu dönem, haksz kazanç elde etmek isteyen insanlar için de yeni bir frsat kaps haline gelmektedir. Bahse konu ahslar, sosyal medya üzerinden takipçi says yüksek, tannan ve bilinen kiilere bir internet sitesi linkini mesaj atmak sureti ile göndermektedirler. Bu linke tkland takdirde, hesaba ve kiisel bilgilere eriim salamaktadrlar. Akabinde ise hesapta bulunan takipçilere çeitli vaatler sunarak haksz kazanç elde etmeye çalmaktadrlar. Ne yazk ki bu ahslarn madur ettii kiilerden biri de sosyal medya da fenomen olan müvekkilim Yardmc Doçent Doktor Engin Aaçkran olmutur. Müvekkilin 109 bin takipçi sayl sosyal medya hesabn ele geçiren ahslar, müvekkilin sevilen, tannan, saygn ve itibar edilen bir doktor olmasn kullanmaktadrlar. Bu ahslar, sanki müvekkilin kendisiymi gibi müvekkilin takipçileri iletiime geçip, takipçilere çeitli vaatler vermek sureti ile haksz kazanç elde etmeye çalmaktadrlar. Müvekkil tüm çabalarna ramen hesabn eriimini tekrardan alamam ve hesab hala daha bahse konu ahslarn eriimindedir. Bizler gerek müvekkilin, gerek müvekkilin sosyal medyada ki takipçilerinin gerekse sosyal medya kullanclarnn bu ahslar tarafndan madur edilmemesi adna savcla suç duyurusunda bulunduk ve hukuki süreç u anda devam etmektedir dedi.

Ana Sayfaya Git