Dolandırıcılar sınır tanımıyor

Sahte EFT belgesi ile 780 bin liralık dolandırıcılık yapan 5 kişiye gözaltı

Haberler 04.12.2021 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kendilerini i insan ve firma yöneticisi olarak tantarak internet üzerinden sat yapan kiileri, ödeme yaptklarn gösterir sahte EFT belgeleriyle dolandran 5 kii anlurfadaki operasyonda gözaltna alnd. üphelilerin bu yöntemle 75 kiiyi 780 bin lira dolandrdklar tespit edildi.

SOSYAL MEDYA ÜZERNDEN

çok sayda kii internet üzerinden mal satmaya çalrken dolandrldklar iddiasyla anlurfa l Jandarma Komutanlna ikayetçi oldu. Madurlar ifadelerinde, üphelilerin kendilerini i adam olarak tanttklarn, alverilerinde kendilerine ödeme yaptklarna dair sahte EFT belgesi gönderdiklerini söyledi.

JASAT YAKIN TAKBE GEçT

WhatsApptan gelen EFT belgesine inanarak mallar teslim ettiklerini anlatan madurlar, daha sonra banka hesaplarn kontrol ettiklerinde dolandrldklarn anladklarn ifade etti. Olayla ilgili l Jandarma Komutanlna bal Jandarma Suç Aratrma Timi (JASAT) çalma balatt. yerlerindeki güvenlik kameralarn inceleyen ekipler, dolandrclarn M.A., A.Z., E.A., A.K. ile M.A. olduunu tespit etti. 75 kiiyi ayn yöntemle 780 bin lira dolandrd tespit edilen üpheliler, düzenlenen operasyonla gözaltna alnd.

BEYAZ EYA MAAZASI

üphelilerin, genellikle beyaz eya maazas, inaat malzemesi satan firmalar ile canl hayvan satnn yapld pazarda toplu mal aldklarn ve bu srada ödeme yaptn gösteren sahte EFTyi WhatsApp üzerinden gönderdikleri tespit edildi.

Jandarmadaki sorgularnn ardndan üpheliler, salk kontrolü için Mehmet Akif nan Eitim ve Aratrma Hastanesine getirildi. üpheliler, gazetecilerin çekim yaptn görünce bir süre jandarma aracndan inmek istemedi. Salk kontrolünden geçirilen üpheliler, Nitelikli dolandrclk suçlamasyla adliyeye sevk edildi.

Ana Sayfaya Git