Dolandırıcılar yakalandı

Muş'ta hamile kadınları yüksek maaş ile sigortalı çalışan olarak gösterip, doğum sonrası geçici iş göremezlik ödeneği almalarını sağlayarak devleti 3 milyon lira zarara uğratan 2 kişi tutuklandı

Haberler 17.10.2020 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu merkezli 3 ilde nitelikli dolandrclk suçundan gözaltna alnan 5 kiiden 2i tutukland, 42 üpheli hakknda ilem yapld.

Valilikten yaplan açklamada, l Emniyet Müdürlüü ekiplerince nitelikli dolandrclk suçu kapsamnda 14 Eylülde 3 ilde e zamanl operasyon gerçekletii belirtildi.

Açklamada, unlar kaydedildi:

Bu kapsamda Antalya merkezli 2 paravan irketin, hamile kadnlara yüksek maa ile sigortal çalan olarak göstererek doum sonras geçici i göremezlik ödenei almalarn saladklar tespit edilmitir. Yürütülen soruturmada, ilimizde ikamet eden 39 hamile kadnn da bu irketlerde aktif olarak çalmamalarna ramen yüksek maa ile sigortal çalan olarak gösterildii, doum iznine ayrlan ve canl doum yapan kadnlarn aldklar yardmlar ve prim borçlarndan dolay kamunun yaklak 3 milyon lira zarara uratld anlalmtr. Yaplan operasyonda, 42 üpheli hakknda adli ilem yaplmtr. Organizatör olarak belirlenen 5 üpheli yakalanarak gözaltna alnmtr. Haklarnda adli ilem balatlan 5 üpheliden 2si tutuklanmtr.

Açklamada, kentte her türlü suç ve suç oluumlarna kar mücadelenin kesintisiz sürdürülecei vurguland.

Ana Sayfaya Git