Dolandırıcılara operasyon!

Van merkezli 4 ilde gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonunda 30 şüpheli gözaltına alındı

Haberler 16.06.2021 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda yeni tip korovirüs (Kovid-19) sürecinde çalanlarn madur olmamas için verilen nakdi ücret desteinden hak sahipleri yerine anlamal olduklar irketler üzerinden sigortal gösterdikleri kiilere ödeme yaplmasn saladklar iddia edilen 30 kii gözaltna alnd.

l Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi ekipleri, Erci Cumhuriyet Basavclnca yürütülen nitelikli dolandrclk, kamu kurum ve kurulularnn zararna dolandrclk soruturmas kapsamnda 34 üphelinin yakalanmas amacyla operasyon düzenledi.

4 LDE OPERASYON

Van merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, aralarnda irket yöneticileri ve yetkilileri ile kamu görevlilerinin de bulunduu 30 üpheli yakaland.

üphelilerin, iverenler tarafndan ücretsiz izne ayrlan çalanlarn madur olmalarn önlemek amacyla verilen nakdi ücret destei ödemesinden, gerçek hak sahipleri yerine anlamal olduklar 10 irket bünyesinde sigortal gösterdikleri ve ücretsiz izne ayrarak ödemelerden faydalandrdklar yaklak 2 bin 600 kiiye u ana kadar tespit edilen 10 milyon lira haksz ödeme yaplmasna ve kamunun zarara uratlmasna sebep olduklar, yaplan ödemenin büyük ksmn da sigortal gösterdikleri kiilerden talep ettikleri ileri sürüldü.

Ana Sayfaya Git