Dolandırıcıların ikinci el araç oyunu ortaya çıktı

Son dönemde artan ikinci el araç fiyatları vatandaşları oldukça rahatsız ediyor. Araç almak isteyen vatandaşları zor duruma sokan yapay müdahalelerin, her geçen gün farklı bir türü ortaya çıkıyor.

Haberler 31.10.2020 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son dönemde artan ikinci el araç fiyatlar vatandalar oldukça rahatsz ediyor. Araç almak isteyen vatandalar zor duruma sokan yapay müdahalelerin, her geçen gün farkl bir türü ortaya çkyor.

YÜZDE 80 ZAM YAPILDI

Öyle ki; sektör temsilcilerine göre neredeyse her gün deien fiyatlar yüzünden bugün ikinci el araç alacak bir vatandan ayrmas gereken ortalama bütçe en az 120 bin TL bandna çkm durumda.

Oysa ki bu oran 6-7 ay öncesine kadar 70-80 bin TL aralndayd. Bu hesaplamadan da anlalaca üzere fiyatlara gelen zam yüzde 80e yaklam durumda.

FYATLARA YAPAY MÜDAHALE YAPIYORLAR

Ancak ikinci elde fiyatlarn yükselmesinin tek nedeni üphesiz sfr araç tarafndaki tedarik sknts ve deien döviz kurlar deil. kinci ele yönelik ortaya çkan eilimi daha büyük kar kapsna döndürmek isteyenler fiyatlar da yapay olarak sürekli yukar yönlü manipüle ediyor.

OPSYON YALANI ORTAYA çIKTI

Yeni afakn haberine göre, online kanallar üzerinden deerinin çok üstünde fiyatla girilip alclar da Opsiyonlanmtr yalan ile buna ikna eden kimi satclarn piyasa fiyatlarn bu ekilde sürekli yukar tad ortaya çkm, söz konusu ilanlarn saysnn da sadece bir ilan sitesinde 5500 adet olduu tespit edilmiti.

FYAT ARTIRIMI çN çARIDA BULUNUYORLAR

lan sitelerindeki opsiyon yalannn ardndan ayn marka ve modele ait araçlar üzerinden kurulan ve genellikle söz konusu araçlara yönelik bilgi alveriinin yapld sosyal medya ve Whatsapp gruplarna szan frsatçlar, paylatklar mesajlarla aracn sata çkarm grup üyelerine fiyat artrmalar yönünde çarda bulunuyor.

KASASINA GÖRE 20 BN TLYE çIKIYOR

Paylatklar mesajlarda fiyat artlarnn yaplaca tarihi de veren frsatçlar, fiyatlardaki artlarn doru orantl olmas ve alclarn kafasnda söz konusu markaya ait ortalama bir fiyat olumas için de yaplacak zamlar kendileri belirliyor.

Frsatçlarn fiyat yükseltmek için gruplarda paylat mesajda model ve kasasna göre deien artlarn 10 ile 20 bin TL arasnda olduu görülüyor.

Ana Sayfaya Git