Dolandırıcılığın böylesi de mi?

Satın aldığı otomobilin iki araçla birleştirildiğini ekspertiz raporu ile öğrendi

Haberler 24.11.2020 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayseride satn ald ikinci el otomobilin, iki farkl aracn kaynakla ortadan birletirilerek oluturulduunu ekspertiz raporu ile örenen kii, hukuk mücadelesi balatt.

Araç sahibi olmaya niyetlenen 53 yandaki A.Y, bir internet sitesinden beendii 2013 model otomobili, 9 Ekimde 90 bin 500 liraya satn ald.

Arac ald kiinin, çeitli bahanelerle kendisini oyalayarak ekspertiz raporunu vermemesinden kukulanan A.Y, alveriten 13 gün sonra, otomobilini incelettii ekspertizden ald raporu görünce adeta ok yaad.

Otomobilin arka ksmnn direklerden ve taban sacndan kesilerek, buraya baka bir aracn arka ksmnn kaynakla birletirildiini örenen A.Y, kar tarafn durumdan haberdar olmadn ve kendisinin de arac bu ekilde aldn söylemesi üzerine Kayseri Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulundu.

A.Ynin bavurusu üzerine konudan haberdar olan Tüketiciler Birlii Genel Bakan Mahmut ahin, AA muhabirine yapt açklamada, tüketicinin, bir devlet memurundan güven ilikisine dayal araç satn aldn, ancak madur duruma dütüünü söyledi.

ahin, Arac satan kii, bende zaten var, ben veririm diyerek srarla ekspertiz raporu aldrmyor. Sat gerçekletikten sonra da konu kapanyor. Tüketicimiz ekspertiz yaptrnca bu durum ortaya çkyor. dedi.

Muhtemelen önü hasarl bir araçla arka taraf hasar gören baka bir aracn birletirildiini ifade eden ahin, öyle konutu:

Bu arabann ön taraf 2013 model, fakat arka tarafnn kaç model olduu belli deil. Düünün ki iki ayr model olan bir araba ile kar karyayz u anda. Bunun sebebi ne? Ekspertiz ileminin almdan önce yaplmamas. Normal bedel olarak alnyor. Halbuki bu arabann fiyat belki de u anda yar fiyat kadardr.

Kar tarafn bu ii muhtemelen bildiini ve ben de böyle aldm diyerek uzak durduunu belirten ahin, Yaplmas gereken ilem, hukuka bavurmak. 10 bin 390 lirann üzerinde olduu için tüketici mahkemesine bavuru zorunlu. Zaten ekspertiz raporundan dolay iade karar çkacak. Satan kii, bu bedeli tüketicimize ödeyecek ve arabasn geri alacak. O da ald kiiden tekrar bunu alacak. Yani silsileyle gidecek bu. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git