Dolandırılmamak için önemli uyarılar

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) yaklaşan bayram tatili öncesinde kart kullanıcılarının hızlı, kolay ve güvenli ödeme yapmasını sağlayacak “3 Adımda Daha Güvenli Bayramlar” önerilerini yayınladı.

Haberler 30.08.2017 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kartnz ödeme yapmak için verdiinizde POS cihaz dnda baka bir cihazdan geçirilmediinden, ödeme yaptktan sonra kart geri aldnzdan ve kart numaranzn not edilmediinden emin olun.

ATMlerde

ATMlerde ilem yaparken tanmadnz kiilerden yardm almayn, ilem yaptnz ATMde özel olarak yerletirilmi bir cihazdan üphe duyarsanz derhal bankanza haber verin. Kartnzn, çekmek istediiniz paranzn ATMde skmas durumunda kendi telefonunuzdan derhal bankanz arayn, kartnz kapattrmadan ATM bandan ayrlmayn. Bu tip durumlarda size yardmc olmak isteyen kiilere kar dikkatli olun.

nternetten yaptnz alverilerinizde

Alveri yaparken bilinen ve güvenilir siteleri tercih edin. lemlerinizi güncel anti-virüs yazlmlar ile korunan, güvendiiniz cihazlar üzerinden gerçekletirin. Girmek istediiniz sitenin adresini taraycnza kendiniz yazarak bu tarz balantlarn içlerine gizlenmi zararl yazlmlar önleyebilirsiniz.

SMS, e-posta, sosyal medya üzerinden yönlendirildiiniz veya arama motorlar üzerinden giri yaptnz web sitelerinin adreslerinin bankanza ait olduundan emin olun ve sertifikalarn mutlaka kontrol edin. Bankalara aitmi görüntüsü verilen sitelere, banka logosu ve ad kullanlsa bile kart ve kiisel bilgilerinizi isteyen e-postalara itibar etmeyin, kart ve kiisel bilgilerinizi girmeyin.

Son olarak, sosyal paylam sitelerini kullanp sizden güvenlik açsndan kritik bilgileri (kart bilgisi, ifre, telefonunuza gelen Onay Kodu, ürettiiniz tek kullanmlk ifre vb) almay deneyen dolandrclara dikkat edin. nternet ortamnda bir kiinin kendisini tantt kii olduundan emin olmak son derece zor olduundan güvenliiniz açsndan önemli bilgileri bu kiilerle kesinlikle paylamayn.

SMSle gelen ifrelerinizi, kart bilgilerinizi paylamayn!

Telefonla arayp kendini polis, savc, bankac veya sigortac olarak tantan veya Tebrikler ödül kazandnz! diyerek sizden kiisel veya bankaclk bilgilerinizi isteyen kiilere kar gözlerinizi dört açn. Ayrca, cep telefonunuza SMS ile gönderilen ilem dorulama ifreleri ve kart ifrenizi en yaknlarnz ve banka personeli dahil olmak üzere hiç kimse ile paylamayn.

Ana Sayfaya Git