Dördüz doğurdu

Prematüre doğum sancıları belirtileri nedeniyle Siirt Üniversitesi Hayvan Hastanesine kaldırılan Romanov cinsi koyun, sezaryen ile dördüz doğum gerçekleştirdi.

Haberler 03.02.2021 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk gerekçesiyle normal doum yaplamayan, sezaryenle dünyaya getirilen prematüre kuzular bir haftalk yaam mücadelesinin ardndan yaama tutundu. 1,5 kilogram dünyaya gelen ve youn bakma alnan kuzularn veteriner hekim gözetiminde bakmlar yaplarak taburcu edildi. Siirt Üniversitesi Keçi Uygulama ve Aratrma Merkezinde dünyaya gelen dördüzler salk durumlar hakknda görevlilerden bilgi almak için barnaa gelen Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat ndak, kuzularn salk durumlarnn her geçen gün iyiye gittiini söyledi.

DÖRDÜZ DOURDU

Rektör ndak, Merkezimizde 2016 ylnda üniversitemize kazandrlan Romanov cinsi koyunlarla ilgili güç doum gerçekleti. Koyun, prematüre doum sanclar ve klinik belirtileri nedeniyle hayvan hastanemize kaldrld. Yaplan incelemeler sonucunda annede doumu engelleyecek problemlerin olduu belirlendi. Doal doumun olamayaca anlalnca kuzularmz sezaryen doumla kurtarlmtr. Younluumuzdan ötürü zamannda ziyarete gelememitik, hastane sonras kendi barnaklarnda kuzular ziyaret etme ve bakclarna geçmi olsun deme frsat bulabildik. Prematüre olgular basit olgular deil, Romanov cinsi koyunlarda çounlukla çoklu doum olduu için anne sütü yetmeyebiliyor, yavrularn özel besine tabi tutulmas serumla, biberonla beslenmesi durumlarndan dolay özel ilgi ve bakma ihtiyac oluyor. Bu manada dekanmza, hocalarmza, müdürümüze ve merkez çalanlarmza ilgi ve alakalarndan ötürü teekkür ediyorum dedi.

Ziyareti esnasnda barnaklar tek tek dolaarak yavrular ve damzlk hayvanlar hakknda bilgi alan Prof. ndak, yaam mücadelesini kazanan dördüzleri biberonla besledi.

Ana Sayfaya Git