Dosta güven düşmana korku nefesleri kesiyorlar

Özel harekat polislerinden oluşan Taktik Su Altı Operasyon Grup Amirliği, ülke genelinde güvenliğin sağlanması amacıyla su altı ve üstünde zorlu görevler üstleniyor.

Haberler 18.01.2021 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Genel Müdürlüü Özel Harekat Bakanl bünyesinde 2000de kurulan Taktik Su Alt Operasyon Grup Amirliinin, bakanlk kadrosunda 40, ülke genelinde ise 80 personeli bulunuyor.

Su alt ve üstünde zorlu görevleri yerine getiren Taktik Su Alt Operasyon Grup Amirlii personeli, bu görevlerde envanterindeki 2 fiber tabanl operasyon botu ve 24 ime operasyon botundan faydalanyor.

SU ALTI YA DA ÜSTÜNDE OPERASYON

Birimde görevli özel harekat polisleri, karadan ulalmas mümkün olmayan bölgelerde terör, kaçakçlk ve narkotik faaliyetlerde bulunan suçlulara gerçekletirilen operasyonlarda barolü oynuyor.

Su üstü ulam araçlarna veya deniz, göl ya da akarsuya kys bulunan alanlara yönelik operasyonlar, su alt ve üstünden düzenleyen özel harekatn su alt operasyon birimi, talebe göre devlet büyükleri ile önemli kiileri, su alt ve üstünden koruma görevini üstleniyor.

Doal afetler ile önemli kazalarda ilk yardm çalmalarna katlan birim personeli, su alt ya da üstünde yürütülen arama kurtarma faaliyetlerine de katk salyor.

GERçEE YAKIN TATBKATLARLA GÖREVE HAZIRLANIYORLAR

Öte yandan, Özel Harekat Bakanl Taktik Su Alt Operasyon Grup Amirlii, alannda uzman personelin her an göreve hazr olmasn salamak amacyla belli dönemlerde tekrar eitimleri ve gece ve gündüz dal tatbikatlar düzenliyor. Özel harekat polislerinin tatbikat ve eitimlerinden görüntülerin yer ald klip ise dikkati çekiyor.

Ana Sayfaya Git