Dövülerek öldürülen pideci'nin eşine 10 yıl!

İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde, Hayrettin İkilik'in (34) dövülerek öldürülmesiyle ilgili tutuklu yargılanan eşi Sevda İkilik (28), kardeşi Mehmet Bıkmış (23) ile kuzeni Muhammed Bıkmış (19), 10’ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 25.09.2020 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güzelbahçe ilçesinde, 2019un mays aynda, geçimini pidecilik yaparak salayan 3 çocuk babas Hayrettin kilik, iddiaya göre tartt ei Sevda kiliki darbetti. Bunun üzerine, Sevda kilik, Diyarbakrn Hazro ilçesinde oturan güvenlik korucusu ve Meebalar köyü muhtar aabeyi Hasan Bkma durumu anlatt. Hasan Bkm da kardei Mehmet Bkm ve amcasnn olu Muhammed Bkm zmire yollad. çiftin, Güzelbahçe 655 Sokaktaki evine gelen Muhammet ve Mehmet Bkm, Hayrettin kiliki sopayla dövdü. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesine kaldrlan Hayrettin kilik, yaplan müdahalelere ramen kurtarlamad. Olayla ilgili soruturma balatan Asayi ube Müdürlüü Cinayet Büro Amirlii ekipleri, Hayrettin kilikin ei Sevda kilik, kardei Mehmet Bkm ile kuzeni Muhammed Bkm gözaltna ald. Cinayet Büro Amirliinde ifadeleri alnan 3 üpheli sevk edildikleri adliyede tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

K ALE ARASINDA KAN DAVASI BALADI: AABEY VE BABA ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan, Hayrettin kilikin ölümü, iki aile arasnda kan davasna dönütü. kilikin ölüm haberini alan Diyarbakrn Hazro ilçesinde oturan yaknlar, Meeba köyünde oturan köy muhtar ve güvenlik korucusu Hasan Bkmn kulland minibüse silahl saldr düzenledi. Saldrda Hasan Bkm ile babas Piresin Bkm (57) yaamn yitirirken, ei Emine ve olu Ahmet Bkm (7) yaraland.

SANIKLAR TAHLYE VE BERAAT TALEP ETT

Tutuklu sanklar Sevda kilik, Mehmet Bkm ve Muhammed Bkm bugün hakim karsna çkt. zmir 11inci Ar Ceza Mahkemesindeki karar davasna tutuklu sanklar Sevda kilik, Muhammed ve Mehmet Bkm, Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) ile katlrken, Hüseyin kilikin babas Yemlihan kilik ve kardei Celal kilik ile taraf avukatlar salonda hazr bulundu. Söz alan Celal kilik, sanklardan ikayetçi olduunu belirterek, Kardeim, sanklar tarafndan planlanarak öldürüldü. Sanklarn tasarlayarak adam öldürmekten ceza almasn istiyorum dedi.

Baba Yemlihan kilik ise sank Hüseyin Bkmn gerçee aykr beyanda bulunduunu savunarak, Bu olayda olumu kaybettim. Yukarda Allah, burada ise devletime ve size snyorum. Sanklarn en ar ekilde cezalandrlmalarn istiyorum ifadelerini kulland.

Esas hakknda mütalaas sorulan iddia makam, önceki celselerdeki mütalaasn tekrar ederek, sank Sevda kilikin dier sanklardan kocasn dövmelerini istediini, olay günü maktule üç sann sopayla saldrdn ve ölümüne sebep olduklarn belirterek, sank Sevda kilikin ee kar tasarlayarak adam öldürme, dier sanklarn ise tasarlayarak adam öldürme suçundan cezalandrlmalarn talep etti.

SEVDA KLK: FTRA

Sank Sevda kilik kendisine iftira atldn iddia etti. kilik, Yemlihan ve Celal bana iftira atyorlar. çocuklarmn babasn öldürmek gibi bir niyetim yoktu ama onlar babam ve abimi öldürdüler. Tahliyemi talep ediyorum. Ayrca cezaevinden çkarsam ve bama bir ey gelirse bunu Celal kilik yaptracaktr dedi. Dier sanklar Muhammed ve Mehmet Bkm da tahliye ve beraat talebinde bulundu.

DURUMALARDAK OLUMLU DAVRANI NDRMYLE 10 YIL HAPS

Tutuklu sanklarn dinlenmesinin ardndan kararn açklayan mahkeme heyeti, Sevda kilikin neticesi sebebiyle arlam ve ölümle sonuçlanan yaralama suçundan 16 yl hapisle cezalandrlmasna, sann atl suçu maktülün kendisine kar gerçekletirdii iddetin vermi olduu tahrik altnda iledii kanaatiyle indirim yaplarak, 12 yla düürülmesine, sann yarglama sürecindeki olumlu davranlar nedeniyle cezann indirim yaplarak 10 yl ile cezalandrlmasna ve tutukluluk halinin devamna karar verdi.

Heyet, dier sanklar Muhammed ve Mehmet Bkmn, neticesi sebebiyle arlam ve ölümle sonuçlanan yaralama suçundan 16 yl hapisle cezalandrlmasna, sann atl suçu yakn olan Sevda kilike yönelik maktulün gerçekletirdii iddetin etkisiyle tahrik altnda gerçekletirdikleri kanaati gerekçesiyle 12 yla düürülmesine ve yarglama sürecindeki olumlu davranlar nedeniyle indirim yaplarak 10 yl ile cezalandrlmalarna ve tutukluluk hallerinin devamna hükmetti.

Ana Sayfaya Git