Dr. Gökalp’e ceza talebi

TTB üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp'in “silahlı örgüt üyeliği” suçlamasıyla yargılandığı davada, savcı mutalasında ceza istedi.

Haberler 16.10.2021 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Tabipleri Birlii (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesi eyhmus Gökalp hakknda açk tank Hicran Berna Ayverdinin ifadeleri üzerine örgüt üyelii iddiasyla açlan davann 3üncü durumas Diyarbakr 10uncu Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. 15 yla kadar hapis istemiyle yarglanan Gökalp, durumada avukatlar ile birlikte hazr bulundu.

Durumay, aralarnda TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, TTB eski Bakan Eri Bilalolu, TTB eski Genel Sekreteri Bülent Nazm Ylmaz, TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya, TTB Toplum ve Hekim Dergisi editörü Prof. Dr. Onur Hamzaolu, Yüksek Onur Kurulu üyeleri, Ankara, zmir, stanbul, Batman ve Diyarbakr Tabip Odalar bakanlar ve yönetim kurulu üyelerinin bulunduu kalabalk bir heyet ile HDP Batman Milletvekili Necdet pekyüz takip etti.

Mahkemenin önceki celsede tank Hicran Berna Ayverdinin Özel Veni Vidi Hastanesinde hangi yllar arasnda çalt konusunda hastaneye yazlan ve Diyarbakr TEM ube Müdürlüünden Gökalpe ait dijital materyaller üzerinden yaplan inceleme raporunun gönderilmesine ilikin yazd müzakerelere yant verildii görüldü.

SAVCI MÜTALAA VERD

Mahkeme bakannn söz verdii iddia makam, Gökalpe ilikin hazrlad mütalaasn yazl olarak sundu. Mütalaada, Abdullah Öcalann talimat dorultusunda demokratik özerklik stratejisini hayata geçirmek amacyla kurulduu ve yaplandrld yönünde deerlendirmelerde bulunulan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binasnda 9 Ekim 2018 tarihinde yaplan arama srasnda adna düzenlenmi DTK Delege Kart bulunan eyhmus Gökalpin Diyarbakrda 26 Mart 2016de düzenlenen DTK Olaanüstü Kongresine ve 16 Eylül 2017de gerçekletirilen DTK 8. Olaan Kongresine katlmas suç delili olarak gösterildi.

LK FADES ESAS ALINDI!

Yine Gökalpe yönelik Emniyetteki ilk ifadesinde DTK Salk Komitesinde yer aldn söylese de, davann bir önceki durumasnda Ses ve Görüntülü Biliim Sistemi (SEGBS) üzerinden dinlenen Hicran Berna Ayverdinin suçlamaya konu olaylara tank olmadn ve bakasndan duyduunu beyan ederek ifadesini deitirmesi dikkat çekti.

CEZA STED

DTKnin KCK yaplanmasnn çat örgütü ve en üst karar alma yetkisi bulunan bir üst meclis yaplanmas olduu yönünde deerlendirmelerde bulunulan mütalaann devamnda, Gökalpin PKKnin ideolojisini benimseyerek örgütün gayesi dorultusunda bilerek ve isteyerek çeitlilik, süreklilik ve younluk arz eden eylemlerde bulunduu gerekçesiyle silahl örgüt üyelii ile üst cezalandrlmas ve yurt dna çk yasann devam etmesi talebinde bulunuldu.

KARAR ERTELEND

Gökalpin avukatlar, yazl sunulan bu mütalaaya kar süre talebinde bulundu. Mahkeme bakan, süre talebini kabul ederek durumay karar vermek üzere 19 Kasm tarihine erteledi.

SÜREC YAMKINDAN ZLYORUZ

Durumann ardndan TTB yöneticileri, eyhmus Gökalp ile birlikte adliye binas önünde açklama yapt. TTB eski Genel Sekreteri Bülent Nazm Ylmaz, yapt konumada Kamuoyunun yakndan takip ettii bir dava. Biliyorsunuz ilk dava 20 ubat 2021 tarihinde görülmeye balanmt. eyhmus Gökalp 3 ay süren tutukluluk sürecinin ardndan tahliye edilmiti. TTB Merkez Konseyi ve Tabip Odalar olarak bu süreci yakndan izliyoruz. Yakndan izlemekle kalmyoruz müdahil oluyoruz dedi.

BULUT: BR OTUR-KALK DURUMASI ZLEDK

TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut ise Kamuoyuna buradan unu arz etmek istiyoruz. Bizler Türkiyenin her yerinden eyhmus Gökalp hakkndaki haksz suçlamalarn yalanc tank itiraflarnn sonland bir davay görmek için buraya gelirken Diyarbakrda hakimler vardr demeyi çok isterdik. Ancak halkmza 5 dakikada sal reva görenler, 3 dakika da bir hukuku reva görmü olacaklar ki bir otur-kalk durumasyla ve savcnn cübbesini giymedii bir durumada mütalaasn sadece yazl olarak verdii bir duruma izledik iddiasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git