DSİ'nin içme suyu projelerinde sona gelindi

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu "İçme suyu temini için dev projeler inşa ediliyor. DSİ tarafından inşa edilen içme suyu projelerinde sona gelindi"

Haberler 16.08.2018 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devlet Su leri (DS) Genel Müdürü Murat Acu, kurum tarafndan yürütülen içme suyu projelerinde sona gelindiini bildirdi.

Acu, yazl açklamasnda, Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan açklanan 100 Günlük Eylem Plannda yer alan içme suyu projelerine ilikin bilgi verdi.

Ülkenin içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacnn yarsndan fazlasnn DS tarafndan yaplan içme suyu tesislerinden karlandn belirten Acu, 81 il için içme suyu eylem plan hazrlandna, bu çerçevede ehirlerin ve ilçelerin 2040-2050-2071 yllarna kadarki içme suyu sorununu çözüme kavuturduklarna dikkati çekti.

Acu, çme suyu temini için dev projeler ina ediliyor. DS tarafndan ina edilen içme suyu projelerinde sona gelindi. ifadesini kulland.

ERGAN çME SUYU

Bu kapsamda Diyarbakrn Ergani ilçesinin içme suyu ihtiyacn 2045 ylna kadar karlayacak olan Ergani çmesuyu Artma Tesisinin tamamlanmak üzere olduunu anlatan Acu, tesisin 15 Eylülde iletmeye alnacan bildirdi.

Acu, Alanyann içme suyu sorununu tamamen ortadan kaldrmak için projelendirilen Alanya çmesuyu sale Hatt ve Artma Tesisi inaatlarnda da sona gelindiine dikkati çekerek, unlar kaydetti:

Alanyal vatandalarmza memba kalitesinde içme suyu salanacaktr. Alanya çmesuyu Artma Tesisinde szdrmazlk testlerine balanlm olup yakn zamanda içme suyu testlerine balanacaktr. sale hattnda ise boru döeme ilemleri tamamlanm olup artma tesisine montaj çalmalarnda sona gelinmitir. Alanya ilçesinin 2045 ylna kadar içme ve kullanma suyu ihtiyac karlanacaktr.

Sivasn Divrii ilçesinin 2050 ylna kadar içme suyu ihtiyacn karlayacak Divrii çmesuyu Artma Tesisinde de yüzde 99 fiziki gerçeklemeye ulaldn belirten Acu, u ifadeleri kulland:

Tarihi Gelibolu Yarmadasndaki yerleim yerlerine su temini amacyla hazrlanan Gelibolu çmesuyu Projesinin son etab olan çokal Baraj çmesuyu 5. Ksm çmesuyu sale Hattnn yapmnda da sona gelindi. Halihazrda proje kapsamnda tüm tesislerin enerji nakil hatlarnn kabul çalmalar da devam etmektedir.

Ana Sayfaya Git