'Düğün Başlasın' operasyonu

Mardin merkezli 4 ilde yaşlı erkekleri Suriyeli kadınlarla evlendirme vaadi ile kandırmaktan polis tarafından gözaltına alınan 6 çete üyesi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Zanlıların ikametlerinde yapılan aramalarda yüklü miktarda ziynet eşyası, para ve döviz ele geçirildi.

Haberler 03.02.2020 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzltepe Asayi Büro Amirlii ekipleri, son aylarda evlilik vaadiyle dolandrclk suçunun artn tespit ederek çalmalara balad. Cumhuriyet Savcs Muhammedi Ali Fidanla koordineli olarak çalan Kzltepe Asayi Büro Amirlii görevlileri, dolandrclk olaylarnn younlukla Suriyeli A.K. isimli bayan ahs ve .M. isimli erkek ahs tarafndan yaplm olduunu tespit etti. Operasyonda A.K ve .M.nin Kzltepe, Batman, Diyarbakr, Ankara, Cizre, Mardin Silopi, Yalova ve zmir illerinde özellikle ei vefat etmi ve yal ahslar kendilerine kurban olarak seçtikleri tespit edildi. çete üyelerinin ei vefat eden ahslara yaklaarak yine kendileri gibi Suriyeli olan H.S. ve R.K. isimli ahslarla dini nikahla evlilikler yaptrd tespit edildi. çete üyelerinden M.. isimli ahsn Suriyeden kadnlar Türkiyeye getirilmesinden sorumlu olduu ayrca, çetenin zmir bölgesindeki faaliyetlerini yürüttüü ortaya çktktan sonra operasyon için dümeye basld.

Düün Balasn kod adyla yürütülen operasyonda, Diyarbakr, Batman, Kzltepe ve zmirde 6 ayr adrese e zamanl operasyon yaplarak olayn üphelileri yakaland. üphelilerin evlerinde yaplan aramalarda yüklü miktarda ziynet eyas, para ve döviz ele geçirildi. Kzltepe Cumhuriyet Savclna sevk edildi. Yaplan savclk sorgulamalarnn ardndan üpheli ahslardan A.K., F.M., H.S., R.K., M.. ve M.H.S nöbetçi Sulh Ceza Hakimliine tarafndan tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Ana Sayfaya Git