DÜ'de sivil havacılık öğrencilerine jandarma havacılığı tanıtıldı

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi ve Sivil Havacılık Yüksekokulu işbirliğiyle Jandarma Havacılık Başkanlığı tarafından jandarma havacılığının tanıtımı sunumu gerçekleştirildi.

Haberler 26.02.2020 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eitim Fakültesi ve Sivil Havaclk Yüksekokulu ibirliiyle Jandarma Havaclk Bakanl tarafndan jandarma havaclnn tantm sunumu gerçekletirildi.

Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleen etkinlikte jandarma havaclnn tantlmasnn yan sra, personel ve pilot olmak isteyenlere de kapsaml bilgiler verildi. Jandarma Ör. Pilot Binba Aydn Güler tarafndan verilen eitimde jandarma havacl tarihçesinden bahsedilerek tantm yapld. AB-205, M-17, 2-70, T-129 ATAK, B-350, CE-680 gibi hava araçlar hakknda bilgiler paylaan Güler, jandarma havacln görevlerini anlatarak icra edilen eitim faaliyetlerinden söz etti. Yaam olduu zorluklardan, kazand baarlar ve tecrübelerinden bahseden Güler, ilk jandarma havaclk birliinin 1968 ylnda Diyarbakrda kurulduunu belirterek, bu sebeple Diyarbakrn jandarma havaclk tarihinde büyük önem tadn söyledi.

Ana Sayfaya Git