Düğün salonları ne zaman açılacak? İşte düğünlerde koronavirüs önlemleri

Düğün salonları ne zaman açılacak. yaz mevsimine girdiğimiz şu günlerde çok merakla cevabı aranmakta. Bakanlık son dakika düğün salonlarının açılış tarihi ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Haberler 22.06.2020 - 01:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Düün salonlar ne zaman açlacak. yaz mevsimine girdiimiz u günlerde çok merakla cevab aranmakta. Bakanlk son dakika düün salonlarnn açl tarihi ile alakal açklamalarda bulundu.

NKAH VE DÜÜNLER NASIL YAPILACAK?

* Nikhlar, bulama riskini azaltmak amacyla mümkün olduunca açk havada yaplacak ve süre mümkün olduu kadar ksa tutulacak.

* Nikh merasimi yaplacak meknlarn iletmecileri tarafndan genel kullanm alanlarna ve oturma düzenine ilikin mesafe plan hazrlanacak. Tesisin misafir kapasitesi, mesafe planna göre belirlenecek.

* Bu kapasiteye uygun sayda misafir kabul edilecek ve kapasite bilgisi tesisin giriinde görülebilir bir yere aslacak.

* Misafirlerin girilerde mutlaka ate ölçümleri yaplacak, 38 dereceden yüksek olanlarn en yakn salk kuruluuna yönlendirilmesi salanacak.

* Mekn girilerinde dezenfektan/el antiseptii bulundurulacak ve misafirlerin ellerini dezenfektan/el antiseptii ile temizlemelerinden sonra içeri girileri salanacak.

* Nikh yaplacak meknlara maske taklarak girilecek, iletme sahiplerince meknn giriinde yeterli miktarda maske bulundurulacak.

MEKAN GRNDE MASKE DAITILACAK

* Maskesiz misafirlere mekn giriinde maske datlacak. Nikh merasimi sürecinde de maske taklmas (gelin, damat, nikh memuru ve ahitler dhil) salanacak.

* kram yaplarak nikh merasimi düzenlenen meknlarda; misafirlerin oturma düzeninde masalar aras en az 1,5 metre, sandalyeler aras 60 santimetre olacak ekilde düzenlenecek. Mesafe ve oturma düzeni kurallar, ayn evde oturan çekirdek aileden olan misafir grubu için uygulanmayacak.

* Her masada yeterli sayda en az yüzde 70 alkol içeren kolonya veya el antiseptii bulundurulacak. Gelin ve damadn bekleme odalar gibi alanlar için mümkünse doal havalandrmas olan (pencereli) odalar tercih edilecek.

TAKILAR TOPLAMA KUTUSUNA KOYULACAK

* Nikh merasiminde karlama, uurlama ve tak töreninde tokalama ya da temasa neden olan davranlardan uzak durulacak ve mesafe korunacak. Tak merasimi, hediyelerin salonun uygun bir yerine konulacak sandk vb. bir toplama kutusuna konulmas eklinde yaplacak.

* Toplu fotoraf çekimleri yaplmayacak, fotoraf çekimi ve pasta kesimi esnasnda gelin ve damat hariç mesafe kuralna riayet edilecek. Ayn evde oturan çekirdek aileden olan misafirler için ortak kullanm alanlarnda (oturma düzeni dhil) mesafe art aranmayacak.

DANS EDLMEYECEK

* Bu genelge kapsamnda nikh yaplacak meknlarda temasa neden olabilecek dans/oyun vb. amaçla müzik yayn (canl müzik dhil) yaplmayacak. Ancak sadece misafirlerin dinlemesine yönelik müzik yayn (canl müzik dhil) yaplabilecek.

* Genel tuvaletlerin giri kaps mümkünse otomatik kap sistemi olarak düzenlenecek. Düzenlenememesi halinde uygun ekilde paravan konularak giri kaplar açk tutulacak.

* El kurutma cihazlarnn kullanmna izin verilmeyecek. Merkezi havalandrma sistemleri bulunan alanlarn havalandrmas doal hava sirkülasyonunu salayacak ekilde düzenlenecek.

* Kap ve pencereler açk braklarak, doal havalandrma salanacak ve havalandrma sistemlerinin kullanm ile ilgili olarak Salk Bakanlnn klimlendirme Rehberinde belirtilen kurallara uyulacak.

çOCUK OYUN ALANLARI KAPALI OLACAK

* Kapal alanlarda yaplacak nikh merasimlerinde meknn salkl havalandrlmas için iki nikh merasimi arasnda en az 15 dakikalk zaman braklacak, bu süre zarfnda artlara göre kap/pencere açlarak veya merkezi sistemlerle doal hava sirkülasyonu salanacak.

* Genel kullanm alanlarna atk kutular konulacak, bu kutularn sadece maske, eldiven gibi temizlik malzemeleri için kullanlaca belirtilecek ve bu atklar imha edilirken dier atklarla birletirilmeyecek.

* Nikh yaplacak kapal meknlarda bulunan çocuk oyun alanlar kapal olacak, açk meknlarda bulunan çocuk oyun alanlarndaki sk dokunulan yüzeylerin temizlik ve dezenfeksiyonu salanacak.

* Covid- 19 bulama riskini artraca için 1 metreden yakn temas gerektiren aktiviteler yaplmayacak. Park hizmetinin verilmesi halinde araçta temas edilen her nokta (kap kolu, direksiyon, vites vb.) temizlendikten sonra araç misafire teslim edilecek.

* Asansörlerin kullanm snrlandrlacak, kapasitesinin üçte biri sayda kiinin binmesine izin verilecek ve bu say asansör giriinde belirtilecek.

PERSONELE YÖNELK TEDBRLER

Nikh yaplacak meknlarda görevli personele yönelik önlemler ise u ekilde:

* Personelin giri/çklarnda vücut ss ölçümleri termal sensörlerle ya da temassz ate ölçerlerle yaplacak ve bu veriler günlük olarak kayt altna alnacak ve asgari 14 gün süreyle saklanacak.

* Ayrca personelin birlikte yaad kiilerin de koronavirüs açsndan izlenebilmesi için personelden bu kapsamda bilgi alnacak.

* Nikah yaplacak mekanlarda görevli personelin tuvalet, dinlenme, ortak yemek ve sosyal alanlar mesafe koullarna göre düzenlenerek (bu konuda gerekirse yer iaretlemeleri, erit, bariyer vb. düzenlemeler yaplacak) bu alanlarn kapasitesi belirlenecek ve belirlenen kapasiteye uygun olacak ekilde personelce kullanmna müsaade edilecek. Bu alanlarn temizlii ve kurallara uygun ekilde dezenfeksiyonu düzenli olarak salanacak. (DHA)

DÜÜN SALONLARI NE ZAMAN AçILACAK?

Cumhurbakan Erdoan, kabine toplants sonras yapt açklamada, Nikah salonlar 15 Hazirandan itibaren, düün salonlar ise 1 Temmuzdan itibaren belirlenen kurallara uygun ekilde hizmete balayabilecektir ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git