Düğünler 1 saate indi!

14 ilde sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinliklere müsaade edilmeyecek, düğün ve nikahlar ise en fazla 1 saat içinde tamamlanacak.

Haberler 26.08.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, Adana, Ar, Ankara, Bursa, çorum, Diyarbakr, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, anlurfa, Van ve Yozgatta sünnet düünü, kna gecesi, nian gibi etkinliklere yarndan itibaren müsaade edilmeyeceini bildirdi.

çileri Bakanlnca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda yaymlanan genelgeye göre, söz konusu 14 ilde yaplacak düün ve nikahlar, en fazla 1 saat içinde tamamlanacak.

Belirlenen illerde düün salonlarnda dans ve oyuna izin verilmeyecek, sandalye ve koltuk düzeni dans ve oyun alanlarn kapatacak ekilde oluturulacak.

Bu illerde, gelin ile damadn birinci ve ikinci derece yakn olmayan 65 ya ve üzeri vatandalar ile 15 ya alt çocuklarn düünlere ve nikah merasimlerine katlmas yasaklanacak.

Söz konusu 14 ilde her nikah merasiminde en az bir kamu görevlisi (kolluk, zabta vb.) bulunacak ve denetim faaliyetlerine arlk verilecek.

TEDBRLERE UYMAYANLARA PARA CEZASI VERLECEK

Ülke genelinde ise kamu kurum ve kurulularnda yemekhane hizmeti ve paketli su servisi hariç her türlü yiyecek içecek ikram geçici süreyle durdurulacak.

Umumi Hfzsshha Kanununun 27 ve 72nci maddeleri uyarnca gerekli kararlar valiliklerce ivedilikle alnarak 26 Austostan itibaren uygulanmaya balanlacak.

Vali ve kaymakamlklarca konu hakknda gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamann belirtilen çerçevede eksiksiz bir ekilde yerine getirilmesi salanacak.

Tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hfzsshha Kanununun 282nci maddesi gereince idari para cezas verilecek. Aykrln durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereince ilem yaplacak, konusu suç tekil eden davranlara ilikin Türk Ceza Kanununun 195inci maddesi kapsamnda gerekli adli ilemler balatlacak.

Ana Sayfaya Git