Dumlusu köyünde KBRN izine rastlanmadı

1 çocuğun öldüğü, anne ve 3 çocuğun hastaneye kaldırıldığı zehirlenme olayının, tarım ilacı kullanılan sebzelerin yıkanmadan tüketilmesinden kaynaklandığı belirlendi

Haberler 07.09.2019 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muun Dumlusu köyünde 1 çocuun öldüü, anne ve 3 çocuun hastaneye kaldrld zehirlenme olaynn, tarm ilac kullanlan sebzelerin ykanmadan tüketilmesinden kaynakland belirlendi. Köyde Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) madde izine rastlanmad.

KMYASAL ZEHRE RASTLANILMADI

Mu merkeze bal Dumlusu köyünde 30 Austos günü zehirlenme olay ihbarn alan AFAD ekipleri, Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) uzman ekibi ile KBRN üphesi üzerine olay mahalline gitti. Yaplan ölçümlerde herhangi bir KBRN bulgusuna rastlanmad. l Salk Müdürlüü ve l Tarm ve Orman Müdürlüü ekiplerinin incelemesinde ise hane halknn bahçelerinde tarm ilac kulland ve bahçelerinde bulunan sebzelerin ykanmadan tüketilmesi sonucu gda zehirlenmesi meydana geldii tespit edildi.

Söz konusu zehirlenme olaynda 1 çocuk hayatn kaybetmi, anne ile 3 çocuu ise Elaz ve Erzurumdaki hastanelere sevk edilmiti.

Ana Sayfaya Git