Dünya Barış Günü'nde barıştılar

Van’da, alacak meselesi yüzünden bir kişinin yaralanmasıyla aralarında kan davası başlayan Mamhuran Aşireti'ne mensup Gezer ailesi ile Şerefan Aşireti'ne mensup Bayram ailesinin husumeti, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, aşiret liderlerinin devreye girmesiyle barışla sona erdi. Şerefan Aşireti Lideri İskender Ertuş ve Mamhuran Aşireti Lideri Hüsnü Timur, aileler adına tokalaşıp barıştı.

Haberler 02.09.2021 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda yaayan Mamhuran Aireti mensubu Gezer ve erefan Aireti mensubu Bayram aileleri arasnda bir süre önce alacak meselesi yüzünden kavga çkt. Kent merkezindeki Kazm Karabekir Caddesinde ta, sopa ve silahlarn kullanld kavgada, Gezer ailesinden bir kii yaraland. Aralarnda kan davas balayan iki ailenin barmas için airet liderleri devreye girdi. erefan Aireti Lideri skender Ertu, erefan Airetinin Menglan kolunun ileri geleni Hecer Bayram ile Mamhuran Aireti Lideri Hüsnü Timur, ailelerle konuup barmalarn salad.

BARI YEME

Airetlere mensup kan daval aileler için Tuba ilçesindeki düün salonunda yemekli bar töreni düzenlendi. Bar yemeine her iki airete mensup yaklak bin kii katld. Dualarn okunduu bar töreninde, aileler adna erefan Aireti Lideri skender Ertu ile Mamhuran Aireti Lideri Hüsnü Timur el skp bart.

DÜNYA BARI GÜNÜNDE BARII SALADIK

1 Eylül Dünya Bar Gününde yaplan törenin çok önemli olduunu söyleyen erefan Aireti Lideri skender Ertu, ki aile arasnda alacak verecek meselesi nedeniyle sknt yaand. Yaralanma oldu, biz de 1 Eylül Dünya Bar Gününde bu aileleri bartrdk. Bu bar, milletimize ve devletimize hayrl uurlu olsun dedi.

Mamhuran Aireti Lideri Hüsnü Timur ise, ki aile arasnda alacak verecek yüzünden bir kii yaraland ve husumet oldu. Daha sonra skender Bey, bana cevap gönderdi. Yaralanan benim airetime mensuptu. Bugün, 1 Eylül Dünya Bar Günü. Bu iki ailemizin de böyle bir günde barn saladk, mutluyuz diye konutu.

Ana Sayfaya Git