Dünya gözüyle TEKNOFEST

Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali "TEKNOFEST İstanbul", uluslararası kamuoyunun da ilgisini çekti. İngiltere'den Çin'e medya,gösterileri manşetlerine taşıdı.

Haberler 22.09.2018 - 16:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Teknoloji Takm (T3) Vakf ve stanbul Büyükehir Belediyesi tarafndan stanbul Yeni Havalimannda gerçekletirilen Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun (TRT) sponsoru olduu TEKNOFEST stanbul Havaclk, Uzay ve Teknoloji Festivali tüm hz ve heyecanyla sürüyor.

Özellikle gençlerin festivale ilgisi youn. Uluslararas kamuoyu da TEKNOFEST stanbulu yakndan izliyor.

BBC, kyasya yar manetine tad

ngiliz BBC kanal, Formula-1 arac, F16 uça ve jetlerin katld yarn görüntülerini ekrana tad. Haberde yar, milli motosikletçi Kenan Sofuolunun kazand bilgisine yer verildi.

Amerikan ABC News kanalnda da yaynland. Sava uça, Tesla arabas ve motosikletten oluan süper araçlar, Türkiyenin ilk uzay ve teknoloji festivali Teknofestin en hzl arac olmak için yart ifadeleri kullanld.

çin medyas da Teknofeste uzak kalmad. Xinhua haber ajans internet sitesinde, Türkiyenin ilk havaclk, teknoloji festivali stanbulda balad manetini kulland. Hava gösterisinin fotoraf paylald, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardmcs Mehmet Fatih Kacrn Festival teknolojik ilerlemeyi ulusal bir amaç olarak tantmay amaçlyor. sözlerine yer verdi.

Pakistann medya kanal Nation, festivalden çok sayda fotoraf internet sitesine tad. Haberde stanbulun yeni havalimanna vurgu yapld. Teknofest havaclk, uzay ve teknoloji fuarnda prototip sava uça Hürjet sergileniyor... ifadeleri yer ald.

Ana Sayfaya Git